Şanlıurfa Siverek'te Üniversite Öğrencileri, Köy Okulunu Renklendirdi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Harran Üniversitesi öğrencileri, köy okulundaki çocukların "Renkli bir okulda okumak istiyoruz" talebi üzerine sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Siverek'te Üniversite Öğrencileri, Köy Okulunu Renklendirdi
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Harran Üniversitesi öğrencileri, köy okulundaki çocukların "Renkli bir okulda okumak istiyoruz" talebi üzerine sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

Harran Üniversitesi Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğrencileri, Sumaklı Köyü İlkokulu'nda başlattıkları proje ile çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Öğrencilerin talepleri doğrultusunda harekete geçen gönüllü ekip, okulun duvarlarını rengarenk boyayarak yeni bir görünüm kazandırdı.

Proje, Doç. Dr. Hasan Bardakçı'nın liderliğinde, daha önce ziyaret ettikleri okulda çocukların isteklerini yerine getirmek amacıyla gerçekleştirildi. Gönüllüler, okulun sınıflarını, koridorlarını ve bahçesini boyayarak, çocukların hayalini kurduğu neşeli bir eğitim ortamı oluşturdu.

Yapılan çalışmalar sonucunda, okulun fiziki durumu tamamen değişirken, çocukların mutluluğu da gözlerinden okunuyordu. Doç. Dr. Hasan Bardakçı, üniversitelerin yalnızca eğitim veren değil, aynı zamanda topluma katkı sağlayan kurumlar olması gerektiğini vurguladı. Bardakçı, "Çocuklarımızın bizden tek isteği, renkli ve neşeli bir okul ortamıydı. Bu isteği yerine getirdiğimiz için mutluyuz" dedi.

Projeye katılan öğrenciler, çocukların hayallerine ortak olmanın kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti. Çalışmaların sonunda yeni görünümüne kavuşan okul, hem öğrenciler hem de köy sakinleri tarafından beğenildi. Çocuklar, kendileri için emek veren üniversite öğrencilerine teşekkür ederek, unutamayacakları bir gün yaşadıklarını belirttiler.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin