Rize Ovit Yaylası'nda Dünyada En Çok Çocukla Kardan Adam Yapma Rekoru Denenecek

Rize'de 11 Nisan Cumartesi günü Ovit Yaylası'nda düzenlenecek olan festivalde, 450 çocuğun katılımıyla kardan adam yapma rekoru denenecek.

Rize Ovit Yaylası'nda Dünyada En Çok Çocukla Kardan Adam Yapma Rekoru Denenecek
Rize'de 11 Nisan Cumartesi günü Ovit Yaylası'nda düzenlenecek olan festivalde, 450 çocuğun katılımıyla kardan adam yapma rekoru denenecek.
Google News'te Abone Ol

Rize Valiliği ve Ekşioğlu Vakfı tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Ovit Kar Festivali, 11 Nisan Cumartesi günü Ovit Yaylası’nda gerçekleştirilecek. Bu etkinlikte, "Dünyada En Çok Çocukla En Kısa Sürede Kardan Adam Yapma" rekoru denenecek. Etkinliğe yaklaşık 450 çocuğun katılması planlanıyor. Festival, saat 10:00 ile 18:00 arasında 2.460 rakımlı Ovit Yaylası’nda düzenlenecek. Bu rekor denemesi ile Rize’deki Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi (RENK) dünya çocuk rekorlarına adını yazdırmayı hedefliyor.

Festivalin Hedefi
Ekşioğlu Vakfı Basın Danışmanı Necati Selvitop, Rize Valiliği’nin uyguladığı RENK Projesi’ne destek olmak amacıyla yapılan festivale Rize Belediyesi başta olmak üzere diğer bütün belediyelerin de katkı sunduğunu belirtti. Selvitop, “Rize’nin çocukları ile Ovit’te bir rekora imza atmayı hedefliyoruz” dedi. Ayrıca, vakıf başkanı Ali Ekşi’nin öncülüğünde eğitime katkı sağlamak amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Eğitime Verilen Önem
Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, eğitime büyük önem verdiklerini dile getirerek, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi yetişmesi ülkemizin en önemli sermayesidir. Bu nedenle Ovit yaylasında çocukların eğlenip kardan adam yapacakları kar festivalini düzenliyoruz" şeklinde konuştu. Ekşi, festivalin başarıyla gerçekleştirilmesi için destek veren Rize Valisi Ersin Yazıcı ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Ekşioğlu Vakfı yetkilileri, festivalin yapılacağı alanda incelemelerde de bulundu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin