Rusya'dan Gelen Doktor Türkiye'de Ezan Sesinden Etkilenerek Müslüman Oldu

Rus doktor Anna Bobrikova, Türkiye'deki tatili sırasında ezan seslerini duyarak Müslüman oldu. Sultan Ahmet Camii'nde gerçekleştirilen şahadetten sonra, Bolu'da düzenlenen dini eğitim programına katıldı.

Rusya'dan Gelen Doktor Türkiye'de Ezan Sesinden Etkilenerek Müslüman Oldu
Rus doktor Anna Bobrikova, Türkiye'deki tatili sırasında ezan seslerini duyarak Müslüman oldu. Sultan Ahmet Camii'nde gerçekleştirilen şahadetten sonra, Bolu'da düzenlenen dini eğitim programına katıldı.

Rus doktor Anna Bobrikova, Türkiye'ye tatil için geldiğinde camilerden yükselen ezan sesinden etkilenerek Sultan Ahmet Camii'nde Müslüman oldu. Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Bolu'da düzenlenen 40 günlük dini eğitim programına katılan Bobrikova, bu süreçte farklı ülkelerden gelen 30 kadınla bir araya geldi. Bolu Belediyesi İmarethane Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen kahvaltıya, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuzyılmaz ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hacer Aşık katıldı.

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, eğitilen kadınların Müslümanlığı iyi bir örnek olarak temsil edeceğini belirterek, Türkiye'nin birçok insanı misafir edeceğini ifade etti. Kadın Meclisi Başkanı Hacer Aşık ise, Müslüman olan katılımcıların hikâyelerini dinlerken, ezan ve namazdan etkilenip Müslüman olanların sayısının fazla olduğunu vurguladı.

Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Yavuzyılmaz, programın amacı olarak katılımcıların dini bilgilerini artırmak ve Türkiye'nin güzelliklerini tanıtmak olduğunu aktardı. Anna Bobrikova, Müslüman olmadan önceki tecrübelerini paylaşarak, başörtüsü ile gezmenin zorluklarından bahsetti. Türkiye'deki camileri gördükçe ve ezan sesini duydukça daha da etkilenip Müslüman olmaya karar verdiğini ifade etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin