Şahinbey Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü çorba ikramını 2012 yılında başlattı ve bu süreçte büyük bir katılım sağladı. Ekipler, ilçenin 23 farklı noktasında sabah erken saatlerden itibaren sıcak çorba dağıtımına devam ediyor. Her gün 16 bin kişiye ulaşılan bu uygulama, özellikle soğuk kış günlerinde vatandaşların içini ısıtıyor.
İkramların Devamı
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çorba ikramının sadece bir gıda yardımı olmadığını, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, "Bu uygulama, vatandaşlarımızın güne sıcak bir başlangıç yapmalarını sağlıyor ve bu da bizim için büyük bir mutluluk" dedi. Çorba dağıtımının kesintisiz devam edeceğini vurguladı.
Çorba ikramı projesi, 23 milyonu aşan kişi sayısıyla Gaziantep halkının bir araya geldiği, dayanışmanın örneğini sergilediği bir gelenek haline geldi. Vatandaşlar, projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Şahinbey Belediye Başkanı'nın çalışmaları için teşekkür ettiler.