Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Meclisi, Mayıs ayı 1. birleşimi, Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 45 gündem maddesinin yanı sıra gündem önerileri ve gündem dışı maddelerle birlikte toplamda 60'a yakın konu ele alındı. Meclisteki gündem maddelerinin havale edilmesinin ardından CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, kamuoyunda tartışılan Samsunspor Nuri Asan Tesisleri'nin taşınma süreci hakkında bilgi talep etti.
Siyasi Malzeme Yapılmamalı
Nihat Soğuk, Samsunspor'un siyasi malzeme yapılmaması gerektiğine vurgu yaptı. "Samsun’un en önemli markalarından biri olan Samsunspor ile ilgili meselelerin siyasi malzeme olarak kullanılmasını doğru bulmuyorum," dedi. Soğuk, Samsunspor'un menfaatleri doğrultusunda kararlar alma sürecinin iki kurumun başkanları tarafından yürütülebileceğini ifade etti. "Biri seçilmiş, diğeri de Samsunspor'un başkanı. Bu iki değerli insan bir araya gelir, konuşur, anlaşır ve sonuçta varacakları karara biz de saygı gösteririz," şeklinde konuştu.
Meclis toplantısında ayrıca, merhum eski SBB başkanlarından Muzaffer Önder ve Mustafa Demir'in isimlerinin yapılara verilmesini içeren bir madde de görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi. Bu madde, diğer konularla birlikte kapsamlı bir şekilde değerlendirilecektir.
