Samsun Terme'de Şantiyede Çıkan Yangında Konteyner Kullanılamaz Hale Geldi

Samsun Terme ilçesinde bir şantiyede meydana gelen yangında, konteyner kullanılamaz hale geldi. Yangın, Elmalık Mahallesi'nde bulunan soğuk hava deposu şantiyesinde çıktı.

Samsun Terme'de Şantiyede Çıkan Yangında Konteyner Kullanılamaz Hale Geldi
Samsun Terme ilçesinde bir şantiyede meydana gelen yangında, konteyner kullanılamaz hale geldi. Yangın, Elmalık Mahallesi'nde bulunan soğuk hava deposu şantiyesinde çıktı.

Yangın, Elmalık Mahallesi Tok Sokak Gölyazı Caddesi üzerinde bulunan bir şantiyede çıktı. Özel bir firmaya ait soğuk hava deposu şantiyesindeki personelin yemek ve ofis ihtiyaçları için kullanılan konteynerde, henüz belirlenemeyen bir nedenle dumanlar yükselmeye başladı. Dumanları gören şantiye çalışanları, alevlere kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştı. Ancak, yangın kısa sürede büyüyerek tüm konteyneri sardı. Çalışanlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Bunun üzerine, olay yerine Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, polis ve sağlık görevlileri intikal etti.

İtfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucunda yangın, diğer alanlara sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sonrası konteyner tamamen kullanılamaz hale gelirken, maddi hasar meydana geldi.

Yangının Zamanı ve Önemi

Yangının mesai saatlerinde çıkması, olası bir yaralanmayı önledi. Elmalık Mahallesi Muhtarı Hakan Belen, "Burada talihsiz bir yangın yaşandı. Yangın çıkan yer ofis ve yemekhane olarak kullanılıyordu. Herhangi bir yatakhane değildi ve içeride uyuyan kimse yoktu. Olayın gündüz saatlerinde meydana gelmesi ve işçilerin sahada çalışıyor olması muhtemel bir faciayı önledi" açıklamasında bulundu.

Yangının ardından soğutma çalışmalarının tamamlandığı ve inceleme başlatıldığı bildirildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin