Bahtiyar Ulutaş, 65 yaşında ve 4 yıl önce Çarşamba Ovası'nda kurduğu serasıyla dikkat çekiyor. 1950 yılında Samsun'un Çarşamba ilçesi Dikbıyık Beldesi'nde doğan Ulutaş, 1972'de İstanbul'da iş hayatına atıldıktan sonra memleketine dönerek tarım sektöründe faaliyet göstermeye başladı. 1977'de açık alan sebze üretimine yönelerek domates, biber, patlıcan gibi ürünler yetiştirdi. 1996'dan itibaren sağladığı başarıyla fındık alım satımına da başladı.
Serada Üretim ve Başarı Hikayesi
2005 yılından itibaren seracılığa yönelen Ulutaş, oğlu Dursun Ali Ulutaş ile birlikte üretimlerini artırarak dikkat çekici bir başarı hikayesi yazdı. 2014 yılında zahirede 880 ton fındık alım satımı yapan Ulutaş, 2015 yılı itibarıyla seracılığa başladı. Karabahçe köyünde kurduğu serası, yüksekliği ortada 6 metre ve yanlarda 2,5 metre olan, toplamda 100 metreye 20 metre boyutlarındaki en büyük sera olarak kaydedildi. Toplamda 5 dönüm arazide 3 adet sera ile üretim yapan Ulutaş, yılda üç farklı ürün elde ediyor. Şu an 2 bin metrekarelik serasında kavun ekimi yaparken, ilerleyen dönemlerde fasulye ve kıvırcık (marul) ekecek. Geçen yıl 20 ton salatalık üretimi gerçekleştirerek Samsun Haline satışını yaptığı ürünlerin ambalajını da kendileri yapıyor.
Tarımda Eğitim ve Tecrübe
Ulutaş, sık sık Antalya ve çevresine giderek seraları incelediğini ve ziraat ile ilgili seminerleri kaçırmadığını belirtiyor. "Toprak zahmetle bereketini verir" diyerek, tarıma olan bağlılığını vurguluyor. Gençlere de seslenen Ulutaş, "Çarşamba Ovası verimli ve bereketli topraklara sahiptir. Topraklarımızı ekin, üretin ki toprak da sizlere versin" diyor.
