Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank Tarsus OSB'de İncelemelerde Bulundu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarsus OSB’de incelemelerde bulurken, Tarsus OSB'nin son durumu hakkında bilgi aldı.

28 Aralık 2019 Cumartesi, 14:47
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank Tarsus OSB'de İncelemelerde Bulundu
-

Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

Kamulaştırma çalışması hızla devam eden ve birinci etabın % 75’i satılan Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,’tan, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H.Ruhi Koçak, alt yapı çalışmalarının başlaması için kredi sözü aldı.

Tarsus’un Sağlıklı Mahallesi mevkiinde bulunan ‘Tarsus OSB’nin proje alanında işleyişi ve yapısı hakkında bilgi veren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a şunları söyledi:“Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti olarak çalışmalarımız hızlı şekilde sürdürüyoruz.
Bu kapsamda imar planımız onaylandı. Kamulaştırma çalışmaları hızlı şekilde devam ediyor. Yaklaşık iki ay içinde alt yapı projesini tamamlayarak, onaylanacak.

Tarsus OSB imar planında yer alan Bin 680 dönümlük alan içerisinde yer alan 1. etabın 920 dönümü sanayi parseli çıkıyor. Bunun 500 dönümünü sattık. 200 dönüm için ise görüşmeler devam ediyor. Yani 1. etabın %75’i tamam”diye konuştu.

Koçak, kamulastirma için gönderilen 10 milyon liralık kredi için teknoloji ve Sanayi Bakanı Varank'a ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı, Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’a, en büyük yerleri alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, Mersin Büyükşehir İmar A.Ş Yönetim Kuruluna ve Seçer Tarım A.Ş desteklerinden dolayı da teşekkür etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Alanı incelemesi ve tanıtım ziyaretine TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İmar AŞ Genel Müdürü Ali Uyan, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Baki Şimşek, Olcay Klavuz, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkan Yardımcıları ve Mersin Tarsus OSB Başkanı Sabri Tekli eşlik etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti