Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kur’an-ı Kerim ile mitinglerde yaptığı konuşmalara yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özyavuz, Erdoğan'a, "Sol elinizle Kur’an-ı kaldırırken keşke sağ elinizi de kaldırıp, yüzde 100’ü Müslüman olan bir ülkede zinayı ilk defa biz serbest bıraktık deseydiniz" diyerek göndermede bulundu.
Özyavuz, Erdoğan’ın din edebiyatı yapmakla suçlayarak, cami elektriklerinin kesildiği bir dönemde bu tür söylemlerin ikiyüzlülük olduğunu vurguladı. Ayrıca, toplumun uzun bir geçmişe dayanan Müslüman kimliğine de dikkat çekti. "Elinde Kur’an ile biz Kürtçe Kur’an yazdık diyorsunuz ama bu millet 1,500 yıldır Müslüman. Şanlıurfa 640 yılında İslamiyet’i kabul etti" dedi.
Özyavuz, Ak Parti'nin cami ve Diyanet’in topladığı yardımlarla kilise ve havraların restore edilmesine dikkat çekerek, bunun İslamiyet’e hizmet edip etmediğini sorguladı. "Caminin elektriği kesiliyor, bu durum toplumu rahatsız ediyor" ifadesini kullanan Özyavuz, milletin bu durumu fark ettiğini belirtti.
