Şanlıurfa'da kontrolden çıkan bir otomobil, yol yapımı için kazılan yaklaşık 10 metrelik çukura düştü. Edinilen bilgilere göre, kaza, Şanlıurfa - Gaziantep kara yolunun 18’inci kilometresinde gerçekleşti. Yabancı uyruklu Abdurrezak Oso'nun kullandığı 63 MD 0** plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda çukura devrildi. Kazada otomobilde bulunan 45 yaşındaki yabancı uyruklu Gale Ali olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Abdurrezak Oso ağır yaralandı.
Olay yerine intikal eden sağlık ekipleri, yaralıya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Yaralının sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi. Kazada yaşamını yitiren kadının cesedi, olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi işlemleri için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Morguna gönderildi.
Kazayla ilgili soruşturma devam ederken, olayın meydana geldiği bölgedeki yol yapım çalışmalarının güvenliği de merak konusu oldu. Yetkililer, benzer kazaların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.
