Satrancın Ustaları Hamlelerini Mersin’de Yapıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen IV. Uluslararası Satranç Turnuvası, tüm hızıyla devam ediyor.

19 Kasım 2019 Salı, 15:33
Satrancın Ustaları Hamlelerini Mersin’de Yapıyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen IV. Uluslararası Satranç Turnuvası, tüm hızıyla devam ediyor. Rekor sayıda sporcunun katılımıyla başlayan turnuvada, finale doğru yeni hamleler yapılıyor.

16 Kasım’da başlayan ve Avrupa’nın en prestijli satranç organizasyonu olan Mersin Büyükşehir Belediyesi IV. Uluslararası Satranç Turnuvası, 22 Kasım Cuma günü saat 16.00’daki Ödül Töreni ile sona erecek. Turnuva boyunca tüm karşılaşmalar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştiriliyor.
Satranç severler bir arada

Kentin tanıtımına önemli katkı sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi IV. Uluslararası Satranç Turnuvası, satranç severleri bir araya getirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen turnuvada Türkiye, Azerbaycan, Rusya, Özbekistan, İran, Ukrayna, Hindistan, Ürdün, Gürcistan, Lübnan, Türkmenistan, Belarus, Yunanistan, Moldova, Suriye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere toplam 16 ülkeden, 320 sporcu, A ve B kategorisinde yarışıyor.

9 tur şeklinde yapılan turnuva sonunda, A kategorisinde birinci olan sporcuya 7 bin, B kategorisinde birinci olan sporcuya 2 bin TL olmak üzere toplam 51 bin 750 TL para ödülü verilecek. ELO puan ortalaması ile Türkiye’de oynanan en kuvvetli turnuva olması ve Avrupa’da da ilk sıralarda yer alması ile dikkat çeken turnuvada sporcular kıyasıya rekabet ediyor.

Sporcular, sonuna kadar savaşıyor

Bu yıl dünyada en çok puan toplayan Azeri sporcu Eynullayev Altay, “7 yaşından beri satranç oynuyorum. Organizasyon çok güzel, çok memnunum, mutluyum. Davet ederseniz her zaman gelirim. Mersin, çok güzel, çok beğendim. Şu anki duruma göre şampiyon olmam zor ama sonuna kadar savaşacağım” diye konuştu.
Yaşının çok üstünde oyun gücüyle geçen yıl Avrupa Şampiyonu olan 9 yaşındaki sporcu Yağız Kaan Erdoğmuş, “Satranca 6 yaşında başladım. Avrupa ve Türkiye Şampiyonu oldum, çok mutluyum. Amacım 12 yaşında Grand Master, yani büyük usta olmak. Turnuva iyi geçiyor. Şampiyon olacağıma inanıyorum” dedi.
Satrancın kendisini bir adım öne çıkardığını ifade eden Mersinli sporcu Taha Şahin ise “7 yaşından beri satranç oynuyorum. Satranç, hayatıma çok fazla şey kattı. Özellikle matematik dersinde daha hızlı problem çözebiliyorum, bu benim arkadaşlarıma göre avantajım. Satranç düşündüren bir spor, düşündürdüğü için de derslerde özellikle de matematik ve fen dersinde çok hızlı işlem yapmanızı sağlıyor. Turnuvada şimdiye kadarki süreç benim için rahat geçti. Artık zor maçlar başlıyor, onun için de fazla çalışıp, rakiplerime hazırlık yapmaya çalışıyorum. Şampiyon olabileceğime inanıyorum. Mersinliyim, şu ana kadar Mersin’in tüm satranç turnuvalarına girdim” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”