Serik'te 150 Bin Kişilik Yeni Arıtma Tesisi Temeli Atıldı

Antalya'nın Serik ilçesinde 150 bin kişi kapasiteli arıtma tesisinin temeli törenle atıldı. Proje, bölgenin turizmine önemli katkı sağlaması hedefleniyor.

Serik'te 150 Bin Kişilik Yeni Arıtma Tesisi Temeli Atıldı
Antalya'nın Serik ilçesinde 150 bin kişi kapasiteli arıtma tesisinin temeli törenle atıldı. Proje, bölgenin turizmine önemli katkı sağlaması hedefleniyor.
Google News'te Abone Ol

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Serik ilçesinde 150 bin kişilik kapasiteli arıtma tesisinin temelini attı. Törende yaptığı konuşmada tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, "Bu yatırımı yapmasaydık, deniz pislik içinde kalacaktı. Serik, Kadriye Belek'te turizm biterdi" dedi. Törene, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve diğer yetkililer katıldı.

Başkan Türel, Serik’teki arıtma problemine değinerek, geçmişte yaşanan sorunları çözmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Arıtma tesisinin kapasitesinin dolmuş olduğunu ve deniz kirliliği riskinin bulunduğunu hatırlattı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da projeyi yakından takip ettiğini ve gerekli kaynakların sağlandığını belirtti. 50 milyon TL ek kaynak kazandırıldığını vurguladı.

Tesisin Özellikleri ve Hedefleri
Serik Arıtma Tesisi, 150 bin kişiye hizmet verecek ve 6 üniteden oluşacak. Tesisin, 2030 yılına kadar bölgeye hizmet etmesi planlanıyor. ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, tesisin ileri derecede biyolojik arıtma yapacağını ve arıtılan suyun tarımsal sulamada kullanılabileceğini açıkladı. Başkan Türel, yatırımcı firma ile erken teslim pazarlığı yaparak sürecin hızlandırılacağını duyurdu. Tesisin tamamlanmasıyla Serik’in ekonomik kalkınmasına önemli bir katkı sağlanması hedefleniyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin