Sevginin Ülkesi, Dili Yok

Mezitli Belediyesi’nin konuğu olarak Meksika, İspanya, Kore gibi farklı ülkelerden gelen konuk öğrenciler, Mezitli Belediyesi Su Dünyasında engelli çocuklarla buluştu.

23 Ağustos 2019 Cuma, 18:39
Sevginin Ülkesi, Dili Yok
-

Havuzda çocuklarla şarkılar söyleyip oyunlar oynayan konuk öğrenciler, sevginin ülkesinin, dilinin olmadığını gösterdi.
Yaz sıcaklarının vazgeçilmez mekanlarından birisi olan Mezitli Belediyesi Su Dünyası unutulmaz bir buluşmaya daha ev sahipliği yaptı. Mezitli Belediyesi’nin konuğu olarak Mersin’de bulunan aralarında Meksika, İspanya, Kore gibi farklı ülkelerden gelen öğrencilerin olduğu konuklar, aquaparkta engelli öğrencilerle buluştu. Engelli çocuklarla tek tek ilgilenen konuk öğrenciler, su korkularını aşma ve yüzme öğrenmelerine yardımcı oldu. Havuzda çocuklarla şarkılar söyleyip oyunlar oynayan konuk öğrenciler, sevginin ülkesinin, dilinin olmadığını gösterdi. Aquaparka gelerek öğrenci ve engelli çocuklarla bir araya gelen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da bu coşkuya ortak oldu. Çocuklarının mutluluğunun her şeyin üzerinde olduğunu dile getiren aileler Başkan Tarhan’a teşekkür etti. Çok mutlu olduklarını ifade eden çocuklar, sevinçlerini attıkları çığlıklarla dile getirdi.
Çocuklarının sosyalleşmesi ve gelişmesi için bu tür sosyal etkinliklerin çok önemli olduğunu ifade eden engelli aileleri, “İsterdik ki Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’ın gösterdiği duyarlılığı tüm belediye başkanları ve yöneticiler göstersin. Sayın Tarhan, her hafta bize kapılarını açarak unutulmaz bir destek sağlıyor. Kendisine teşekkür ederiz” dedi.
İspanya’dan gelen Nuria Calatayud Comerma, Türkiye’de olmaktan ve böylesi önemli deneyimler yaşamaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdiği konuşmasında, “Bugün engelli kardeşlerimizle bir arada olduk. Burada olmak bizim için çok güzel. Bu çocuklarla yaşadığımız ilişki çok farklı o yüzden çok sevdim. Bu çocuklarla farklı bir iletişim şekli kurduk ve bu çok hoşuma gitti. Bu çocuklardan aşkı, sevgiyi göstermenin farklı yollarını öğrendik” ifadelerine yer verdi.
Mezitli’ye Honkong’tan gelen HoWai Lok, “Burada çok farklı ortamlarda bulunduk. Önce yaşlı insanlara yardım ettik şimdi de engelli arkadaşlarımızla eğleniyoruz. Engelli arkadaşlarımızla vakit geçirmek onlar için de bizim için de çok güzel oldu. Daha önce ülkemde benzer etkinliklerde yer aldım ancak bu kez çocuklarla havuzda olmak çok farklı bir deneyim oldu benim için” diye konuştu.
Türkiye Beyazay Derneği Mersin Şube Başkanı Gökhan Arsu da “Bugün Mezitli Belediyemizin Aquaparkında yurtdışından gelen konuklarımızla engelli kardeşlerimizi bir araya getirdik. Havuzlara, aquapark ortamına ilk kez giren çocuklarımız çok mutlu oldu. Mezitli Belediyemizin sunmuş olduğu bu güzel imkanlardan hep birlikte faydalandık. Başta Başkanımız Neşet Tarhan’a ve özel çocuklarımıza refakat eden yabancı arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim” dedi.
Özel bir günde özel çocuklarla birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan şöyle konuştu:
“Özel çocuklarımızla, öğretmenleri ve havuz personelimizin yanında yurtdışından gelen yabancı öğrenci konuklarımız da ilgileniyor. Bundan sonraki dönemlerde de bu çocuklarımızla birlikte olacağız. Önümüzdeki günlerde de yazlık sinemamıza gelerek film de izleyecekler. Biz bu çocuklarımızla ne kadar ilgilenirsek, çok daha özel olacaklar. Her şeyi başaracak yeteneğe sahipler. Yeter ki imkan verelim ve kendilerini ifade etmelerinin önünü açalım.
Sadece ailelerin ve belediyelerin ilgilenmesi yetmez, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri herkes bu çocuklarımızın gelişmesi için çaba sarf etmeli. Onlar da herkes gibi gerekli eğitimi aldıklarında çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Herkesin yapacağı bir şey vardır. Bu çocuklarımızla ilgilenirlerse insan olmanın farkına en iyi şekilde varırlar”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”