Şevket Can, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Kutladı

'Minnet ve saygıyla anıyoruz...''

17 Mayıs 2018 Perşembe, 18:10
Şevket Can, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Kutladı
-

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutladı.
19 Mayıs 1919 Türk Milletinin yeniden doğuşunun başlangıcı olan bir gün ve bizler için çok büyük bir anlam ve öneme sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Şevket Can, 19 Mayıs’ı gençliğe hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını belirtti.
Başkan Can, “19 Mayıs Milli Mücadelemizde son derece önemli bir gündür. Çünkü Kurtuluş Savaşı için ilk adım bugün atılmıştır. 19 Mayıs 1919’da toprakları düşman kuvvetlerince işgal edilen ülkeyi kurtaracak mücadelenin başladığı tarih bugündür. Türk Milletine zincir vurulmayacağının tüm dünyaya gösterilmeye karar verildiği günün adıdır 19 Mayıs. Sevgili Atamız daha sonra bu özel günü, ülke geleceğinin emanet olacağı gençlerimize armağan etmiştir. 1938’den bu yana bu şekilde kutlana gelmiştir. Gençlerimiz nasıl bir emaneti yüklendiklerini hiç unutmamalıdırlar. Gençlerimiz bu sorumluluk ve bilinçle kendilerini yetiştirmelidirler. Şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş bu toprakları ve Cumhuriyet’i yaşatmak ve daha da geliştirip gelecek kuşaklara taşımak başta gençler olmak üzere hepimizin en önemli görev ve sorumluluğudur. Ülkemiz zor günlerden geçti, hala da sıkıntılarla mücadele etmeye devam ediyor. Milli ve manevi değerlerle bilenmiş bilinçlenmiş gençler, ülke geleceğimizin en büyük sigortası olacaktır. Biz gençlerimize güveniyoruz. Kendini her konuda yetiştirmiş bir gençlik hepimizin guru olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı