"Sıfır Rakımından Torosların Zirvesine Spor"

Tenisten futbola, mücadele sporlarından okçuluğa kadar sporun her dalında, Spor Koordinasyon Merkezi ile iki bin gence eğitim veriliyor.

07 Mart 2022 Pazartesi, 07:13
G: 08.03.2022 - 00:21
"Sıfır Rakımından Torosların Zirvesine Spor"
-

Denize sıfır noktadan Toros Dağları’nın zirvesine kadar kurulan spor tesisleri ile kent merkezinden kırsala varıncaya kadar toplumun her kesimin spor yapması hedefleniyor.
Mersin Erdemli ’de “Kent Merkezinden Kırsala Spor” hareketi kapsamında toplumun her alanı spora yönlendiriliyor. Erdemli Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, Spor Koordinasyon Merkezi üzerinden yürütülen çalışmalara ise gençler yoğun ilgi gösteriyor.
6-15 yaş çocukların eğitim aldığı spor merkezlerinde, dart, okçuluk, tenis, aerobik ve pilates, voleybol, basketbol, futbol, muay thai, taekwondo spor dallarında eğitim alma şansı bulurken oluşturulan kadın spor merkezleri üzerinden ise kadınlar rahatlıkla eğitmenler eşliğinde spor yapabiliyor.
Kent merkezinde ne varsa, kırsal mahallelerde o olacak bakışıyla hareket ettiklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Kent merkezinden kırsala doğru spor merkezi hareketleri başlattık. Şu ana kadar Erdemlimizin tamamında 62 tane spor merkezimiz var. Kırsalda eksik olan yerlerimizi hızla tamamlayıp, insanlarımızın yediden yetmişe tamamının spor yapmasını sağlayacağız” diye konuştu.
Mavi ile yeşilin buluştuğu kent Mersin Erdemli ‘de sporun her dalında faaliyet gösterdiklerini ifade eden Erdemli Belediyesi Spor İşleri Müdürü Kamil Boran, “Erdemli Belediyesi Spor Koordinasyon Merkezimizde iki bine yakın öğrencimize kurs vermekteyiz. Basketboldan voleybola, hentboldan futbola, mücadele sporlarından okçuluğa, birçok branşta hizmetimiz on iki ay boyunca devam etmektedir. İnşallah buradan yetişen çocuklarımız, tüm branşlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir” diye konuştu.
Kent merkezinde yaşayan öğrencilerden kırsal mahallelere varıncaya kadar spor kurslarına yoğun ilgi gösteren gençler ise yapılan çalışmalardan oldukça memnun. En büyük hayalinin futbolcu olmak istediğini ifade eden öğrenci Mehmet Ali Kasap, “Küçüklükten beri hep futbol oynamak istemişimdir ve bu konuda beni geliştiren hocalarım da bu kursta olduğu için burada olmaktan çok mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.
Tenis oynamayı çok sevdiğini ifade eden öğrenci Ensar Kılıç, “Buraya geliyorum, tenis oynuyorum, spor yapıyorum, spor yapmaktan hoşlanıyorum” diye konuştu.
Teakwando sporunun kendisini şampiyonluklara götürdüğünü ifade eden öğrenci Nuran Saydan ,”İlk başta merakla başlamıştım ama devam ettikçe sevdim ve bu sporu yapmak benim için bir hobi haline geldi ve bu da şampiyonluklara götürdü” diye konuştu.
Gençlerin spor dallarına yönelmesine ise aileleri oldukça mutlu ediyor.
Çocukların dijital bağımlılıktan kurtulmasının yanı sıra sosyal yaşamına sporun etki ettiğine dikkat çeken Ayşe Şahin, “Çocuklar çok heyecanlılardı uzun zamandır bu etkinliği futbolu, basketbolu bekliyorlardı zaten onlarla beraber biz de çok heyecanlıydık zaten” diye konuştu.
Çocuğunun bu tarz aktiviteler sayesinde iletişim becerisinin arttığını ifade eden Mehmet Sapmaz, “Arkadaşlarıyla iletişim kurma becerisini geliştirsin maksadıyla biraz daha burayı araştırdım mutluyuz” diye konuştu.
Evde enerjilerini atamayan çocuklar için çok verimli bir faaliyet olduğunu ifade eden Sultan Dölek, ”Profesyonel bir ekiple beraber spor yaparak enerjilerini atacaklar, daha mutlu olacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.
Öte yandan öğrenciler Spor Koordinasyon Merkezi’nde spor faaliyetlerini on iki ay boyunca sürdürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti