Sihirbaz Gösterisi, Animasyon, Yüz Boyama Gibi Farklı Aktivitelerin Yer Aldığı Etkinlikte Depremzede Çocuklar Gönüllerince Eğlendi

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kamp Mersin ve Tebessüm Gönülleri Derneği işbirliğinde, Adanalıoğlu Kültür ve Sanat Evinde ağırlanan depremzede çocuklar için bir etkinlik düzenlendi.

20 Şubat 2023 Pazartesi, 15:46
Sihirbaz Gösterisi, Animasyon, Yüz Boyama Gibi Farklı Aktivitelerin Yer Aldığı Etkinlikte Depremzede Çocuklar Gönüllerince Eğlendi
-

Sihirbaz gösterisi, animasyon, yüz boyama gibi farklı aktivitelerin yer aldığı etkinlikte depremzede çocuklar gönüllerince eğlendi.
Mersin’e göç eden binlerce depremzede vatandaşı Kültür ve Sanat Evleri’nde ağırlayan ve temel ihtiyaçlarını karşılayan Akdeniz Belediyesi, özellikle küçük çocukları depremin yaratabileceği psikolojik sorunların etkilerinden korumak amacıyla da destek çalışmaları düzenliyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde görevli uzman psikologlar gözetiminde, kültür sanat evleri ve müdürlük binasında psikolojik ilkyardım ve travmatik olayların önüne geçmek için farklı etkinlikler de gerçekleştiriliyor.
Depremi unutup keyifli bir gün geçirdiler
Akdeniz Belediyesi’ne bağlı Adanalıoğlu Mahalle Kültür ve Sanat Evi yanında bulunan çocuk parkında, aileleriyle birlikte misafir edilen depremzede çocuklar için renkli bir etkinlik organize edildi. Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü; Kamp Mersin ile Tebessüm Gönülleri Derneği işbirliğinde gerçekleşen etkinlikte; sihirbaz animasyon ve gösterileri, yüz boyama etkinlikleri yapıldı, çocuklara patlamış mısır ile pamuk şeker ikram edildi. Etkinlik sayesinde depremzede çocuklar, yaşadıkları zor günleri bir nebze olsun unutarak eğlenceli bir gün geçirdi.
Amaç, çocukların psikolojik sağlamlıklarını güçlendirmek…
Diğer yandan; düzenlenen etkinlik hakkında değerlendirme yapan Akdeniz Belediyesi Uzman Psikologları, depremi bizzat yaşayan ve halen depremin etkisiyle mücadele eden vatandaşlara yönelik farklı çalışmalar ve organizasyonlar planladıklarını aktardı. Uzmanlar; “Özellikle depremzede çocuklarımızın eğlenmeleri ve yüzlerindeki gülümsemenin nedeni olabilmek için uzman ve gönüllü ekiplerce müzik etkinliği, palyaço gösterisi, animasyon gösterileri, yüz boyama etkinliği, sihirbaz gösterisi organize ettik. Böylelikle çocukların psikolojik sağlamlıklarını güçlendirmek, sosyal destek kaynaklarını fark etmelerini sağlamak, çocukların kendi tepkilerini anlama ve paylaşma olanağı vererek tepkilerinin doğal olduğunu göstermek istedik” ifadesini kullandılar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi