Simit Arabası Çalınan Engelli Süleyman’ın Yardımına Büyükşehir Koştu

Mersin’de simit satarak 4 çocuğuna ve eşine bakan, ancak kısa süre önce simit arabasının çalınması ile işini kaybeden engelli Süleyman Berk’in imdadına Büyükşehir Belediyesi yetişti. Büyükşehir ekipleri, Berk’e yeni bir simit arabası hediye etti.

13 Aralık 2019 Cuma, 09:29
Simit Arabası Çalınan Engelli Süleyman’ın Yardımına Büyükşehir Koştu
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin’de simit satarak 4 çocuğuna ve eşine bakan, ancak kısa süre önce simit arabasının çalınması ile işini kaybeden engelli Süleyman Berk’in imdadına Büyükşehir Belediyesi yetişti. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, olaya müdahale etti ve Berk’e yeni bir simit arabası hediye etti.

Süleyman Berk’in simit satışı yaptığı yer olan Mersin Şehir Hastanesi A Kapısı önüne bir “Simit Arabam Engel Tanımam” aracı götüren ve teslimatını yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri sayesinde Berk’in ve ailesinin yüzü tekrar güldü.

Simit satışı yaptığı arabası da çalınınca Berk işsiz kalmıştı

Berk, geçtiğimiz yıllarda, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ortopedik engeli bulunan, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve maddi durumu yetersiz bireylere verdiği “Simit Arabam Engel Tanımam” projesinden faydalanmıştı. Şehir Hastanesi A Kapısı önünde simit satarak geçimini sağlayan Berk, simit arabasının çalınması üzerine işsiz kalmıştı.

Olayı duyan Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, yeni bir simit arabası hediye ederek, Süleyman Berk’in mağduriyetini giderdi. Teslimatın ardından Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerinin uygun gördüğü ve Berk’in de istediği noktaya simit arabası yerleştirildi.
Berk ailesinin geçimini sağlamaya devam edebilecek

Büyükşehir Belediyesi sayesinde yeni simit arabasına kavuşan Süleyman Berk, ailesinin geçimini sağlamaya devam edebilecek. Simit arabasının çalınma sürecini anlatan Süleyman Berk, “Geçtiğimiz ayın 17’sinde işim bittikten sonra temizliğimi yaptım, arabamı kilitledim evime geldim. O günün akşamında 3 şahıs tarafından arabam çalındı, hala da bulunamadı. Bir aydır işsizdim. 4 çocuğum var ve bu süreçte baya zorlandım” dedi.

“Büyükşehir Belediye Başkanımız konuya duyarlılık gösterdi”

Büyükşehir ekiplerinin kendisine yeni bir simit arabası tahsis etmesi üzerine yeniden iş başı yapan Süleyman Berk, yaşadığı mutluluğu ifade ederek, “Belediye Başkanımız olayı duyar duymaz duyarlılık gösterdi ve hemen konuya el attı. Probleminizi de gün içerisinde giderdiler, yeni bir araba verdiler. Bundan dolayı ailece çok mutluyuz. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığımız bizimle ilgilendi. Devamlı da onlar ilgileniyor. Sağ olsunlar, Allah razı olsun. Belediye Başkanımız’a, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığımız’a çok teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadıkları için sağ olsunlar. Olayı duyduklarında seferber olan devletin bütün kurumlarına da ayriyeten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eşi Güneş Berk de “Allah hepsinden razı olsun, hepsi el attılar. Şu an çok mutluyuz. Hep yanımızda oldular, destek verdiler. Bu mağduriyeti giderdiler” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti