Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde, buğday tarlasında meydana gelen yangın, elektrik direğinden düşen kıvılcım nedeniyle başladı. Edinilen bilgilere göre, Yeşilce mezrasındaki tarlada mahsul toplayan köylüler, alevlerin büyüdüğünü görünce olay yerinden kaçarak kendilerini korumaya çalıştı. Yangını fark eden köylüler, traktörlerle alevlerin etrafını sarmaya çalıştı ve kendi imkanları ile yangını söndürmeye gayret etti. Ancak, rüzgarın etkisiyle alevler hızla yayıldı. Yangının büyümesi üzerine Nusaybin ve İdil itfaiye ekipleri olaydan haberdar edildi.
Yangının yaklaşık 300 dönümlük alanda etkili olduğu ve rüzgarın yardımıyla geniş bir alana yayıldığı bildirildi. Bu sırada, HDP ve HÜDA-PAR üyeleri arasında bir gerginlik yaşanırken, Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı’na ait TOMA, köylülerin imdadına yetişti. TOMA, yangına tazyikli su ile müdahale ederek, alevlerin daha fazla büyümesini engelledi.
Köylülerden Ahmet Yıldırım, yangının elektrik direğindeki tellerin birbirine çarpması sonucu oluşan kıvılcımdan kaynaklandığını ifade etti. İtfaiye ekipleri gelene kadar yangına müdahale eden TOMA, yangının büyümesini önlerken, yangında yaklaşık 70 dönümlük buğday tarlası kül oldu. Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen itfaiye aracı da, olası bir yangına karşı tarla çevresine su sıkarak tedbir aldı.