Şırnak Uludere'de Açık Hava Çığ Tüneli 5 Günlük Çalışmayla Açıldı

Şırnak Uludere'de etkili kar yağışı sonrası kapalı yol, 5 günde ulaşıma açıldı ve 2,5 kilometrelik "açık hava çığ tüneli" ortaya çıktı.

Şırnak Uludere'de Açık Hava Çığ Tüneli 5 Günlük Çalışmayla Açıldı
Şırnak Uludere'de etkili kar yağışı sonrası kapalı yol, 5 günde ulaşıma açıldı ve 2,5 kilometrelik "açık hava çığ tüneli" ortaya çıktı.

Şırnak’ın Uludere ilçesi, Uzungeçit beldesinde son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı ve art arda düşen çığlar, bölgede hayatı olumsuz etkiledi. Zengili Deresi mevkiinde meydana gelen iki ayrı çığ düşmesi neticesinde belde yolu tamamen kapandı. Bu durum, karla mücadele ekiplerinin zorlu bir mücadele vermesine neden oldu. Yer yer 10 metreyi aşan kar kalınlığı, ekiplerin işini daha da zorlaştırırken, ekskavatör, loder ve kepçelerle yürütülen çalışmalar 5 gün boyunca aralıksız sürdü. Yoğun çalışmaların sonunda, kapalı yol yeniden ulaşıma açıldı ve ortaya çıkan görüntüler büyük bir hayranlıkla karşılandı. Kar kütlelerinin oyulmasıyla birlikte, yaklaşık 2,5 kilometre uzunluğunda bir "açık hava çığ tüneli" oluştu. Uzungeçit Belde Belediye Başkanı Sadık Yıldırım, zorlu süreçte yapılan çalışmalara dikkat çekerek, "Bölgemizde yoğun kar yağışı etkili oldu. Birçok yolumuz kapandı. Özellikle iki çığın düştüğü noktada kar kalınlığı oldukça yüksekti. Ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışarak yolu yeniden ulaşıma açtı. Karayolları ekipleri, TEDAŞ’a bağlı firma ve belediye ekiplerimizin ortak çalışmasıyla yaklaşık 2-2,5 kilometrelik açık hava kar tüneli oluşturduk" şeklinde konuştu. Yıldırım, zorlu coğrafyada vatandaşların mağdur olmaması için tüm imkanların seferber edildiğini ve çalışmalara destek veren tüm ekiplere teşekkür etti.

Bölgede karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin