“Sızıntı” Tespiti Yapıldı, Kayıp Kaçak Oranı Düşecek, Faturalar Cep Yakmayacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ ekipleri ile birlikte sızıntı su tespiti yaptı.

23 Mayıs 2019 Perşembe, 12:15
G: 23.05.2019 - 12:16
“Sızıntı” Tespiti Yapıldı, Kayıp Kaçak Oranı Düşecek, Faturalar Cep Yakmayacak
-

İş yeleğini giyip, akustik dinleme cihazını kulağına takarak, MESKİ ekipleri ile birlikte sızıntı su tespitin yapan Başkan Seçer’i gören karşılarında gören vatandaşlar taleplerini iletti. Yapılan inceleme sonrası saniyede 5 litre içme suyu kaybı tespit edilirken, suyun şebekeye tekrar bağlanması sağlandı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sabahın erken saatlerinde, Yenişehir İlçesi, Barbaros Mahallesi, 2122 Sokak’taki, MESKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Sızıntı Tespit Ekibi’nin çalışmalarına katıldı.
MESKİ iş yeleğini üzerine giyen ve yer altındaki su patlakları ile su sızıntılarını tespit etmeye yarayan akustik dinleme cihazını kulağına takan Başkan Seçer, arıza ve içme suyu sızıntı denetimi gerçekleştiren ekiplerin çalışmalarını inceledi. Ekiplerin çalışmalarına dâhil olan ve MESKİ Genel Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan Başkan Seçer, Mersin’de kayıp ve kaçak su oranlarının çok yüksek olduğundan söz ederek, bu oranları kısa süre içerisinde en aza indireceklerini vurguladı.
Barbaros Mahallesi, 2122 Sokak’ta tespit edilip, onarılan içme suyu çalışması ile saniyede 5 litre içme suyunun kaybı önlenerek, içme suyu şebekesine tekrar verilmesi sağlandı.
“Mersin’de yüzde 45 civarında bir kayıp-kaçak var”
Ekipler ile birlikte yerinde sızıntı su tespitine katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bizim en temel sorunlarımızın başında kayıp-kaçak oranlarının yüksekliği geliyor. Bizde yaklaşık olarak yüzde 45 civarında bir kayıp-kaçak var. Bu oran son derece yüksek. Bunları düşürmek zorundayız. Eğer bu oranı düşürüp, olması gereken standartlar boyutuna çekmezsek, vatandaşlarımıza gönderdiğimiz su faturaları ceplerini yakmaya devam edecek. Çünkü her kaybolan bir birim suyun bedelini o faturaya yansıttığımızı herkesin bilmesi gerekiyor. Bu konuda bizim demode olmuş hatlarımızın yenilenmesinden, mevcut ekonomik ömrü olan kullanılabilir hatlarımızda dönemsel arızaları tespit edip, bunları gidermeye kadar bir dizi ciddi çalışmalarımız, projeksiyonlarımızın olması lazım” dedi.
“Ekiplerin sayısını arttırmamız lazım”
Kayıp-kaçak oranlarını en aza indirmek için çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Başkan Seçer, “MESKİ ekiplerimiz şu anda bu tespitleri ciddiyetle yapıyor ve daha da ciddiyetle yapmaya devam edecek. Yer altı sesi dinleme cihazımızla, MESKİ ekipleri bu bölgelerdeki isale hatlarında, şebekelerde, su kayıplarını ve sızıntılarını yer altındaki su akış seslerini kontrol ederek, tespit ediyorlar. Bu ekiplerin sayısını arttırmamız lazım. Bizim süratle bu çalışmaları yapıp, kayıp-kaçak oranını azaltmamız gerek” dedi.
İçme suyu sızıntı tespit ekibi çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor
İki ekipten oluşan Sızıntı Tespit Ekibi, Mersin’in merkez ilçelerinde çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Akustik dinleme cihazları ile yapılan tespitlerde su kaybının yaşandığı bölgeler noktasal tespit yöntemiyle tespit edilerek, mevcut arıza gideriliyor.
MESKİ Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından 2019 yılında yaklaşık 300 adet arıza tespiti yapılırken, bu oran günlük olarak yaklaşık 5000 m3 su miktarına denk geliyor. Geri kazanımı sağlanan su miktarı, 25 bin kişilik yerleşim biriminin bir günlük su ihtiyacını karşılayabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti