Güneş enerjisi ile çalışan Solar Impulse 2, tarihi dünya turunun yedinci durağı olan Hawaii’ye ulaşmak için Pasifik Okyanusu’nu geçme yolculuğuna başladı. Bu uçuş, 5 gün sürmesi bekleniyor ve uçağın pilotları Andre Borschberg ve Bertrand Piccard, 9 Mart’ta Abu Dabi’den başlayan bu serüvende daha önce Umman, Hindistan, Burma ve Çin gibi ülkeleri ziyaret etmişti.
Çin’deki kötü hava koşulları nedeniyle 2 ay ara vermek zorunda kalan Solar Impulse 2, Nankin’den havalanarak yeniden yolculuğuna başladı. 17 bin güneş paneli ile donatılan uçak, 8 bin 175 kilometrelik mesafeyi kat ederek Hawaii’ye ulaşmayı hedefliyor.
Uçağın 62 yaşındaki pilotu Andre Borschberg, 120 saatlik bir uçuş süresi boyunca basınçsız kokpitte kalacak ve dikkatini korumak için her gün 20 dakikalık uyku molaları verecek. Gündüzleri 9 bin metre yükseklikte, geceleri ise 1.500 metreye inerek seyahat eden Borschberg, enerji tasarrufu yaparak motorları kapatarak süzülecek.
Hawaii’ye ulaştıktan sonra Solar Impulse 2, ABD’ye geçecek ve daha sonra Avrupa veya Kuzey Afrika’da son bir mola vererek Abu Dabi’ye geri dönecek. Bu yolculuk, Solar Impulse 2’nin yakıtsız olarak güneş enerjisi ile dünyanın etrafını dolaşan ilk uçak olmasını sağlayacak. Pilotlar Bertrand Piccard ve Andre Borschberg ise bu başarı ile tarihe geçecekler.