Soli Pompeiopolis 12 Aylık Kazı Programına Alınıyor

Biz dizi ziyaret amacıyla Ankara’ya giden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Soli Pompeiopolis Antik Kentinde yapılan kazı çalışmalarının sağlıklı ve hızlı bir şekilde sürdürülebilmesi için girişimlerde bulundu.

25 Temmuz 2019 Perşembe, 16:20
Soli Pompeiopolis 12 Aylık Kazı Programına Alınıyor
-

İçerisinde antik limanında bulunduğu Soli Pompeiopolis kazı çalışmalarının tamamlanması ve arkeolojik değerlerin gün yüzüne çıkarılması durumunda Mersin ve Türkiye turizminin lokomotifi olabileceğini dile getiren Başkan Tarhan, konuyu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan aracılığı ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a iletti. Mezitli Belediyesi’nin desteğiyle yapılan kazı çalışmaları ve Selçuk Üniversitesi Su Altı Araştırma Ekibi tarafından gerçekleştirilen su altı incelemeleri hakkında bilgiler aktaran Başkan Tarhan, destek sözü aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulmuş olan proje kapsamında Soli Pompeiopolis Antik Kenti kazı çalışmalarının 12 aylık mali destek programı kapsamında değerlendirileceği bilgisi verildi.
Ankara ziyareti hakkında bilgiler aktaran Başkan Tarhan, Mezitli’de turizm alanında yaşanan sorunlar hakkında hazırladıkları dosyalar ile Ankara’ya gittiklerini söyledi. Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın büyük ilgi gösterdiği ziyarette, Bakan Ersoy’un Soli Pompeiopolis Antik Kenti kazılarının daha çabuk bitirilmesi amacıyla yılın 12 ayı çalışma yapılabilmesi için gereken mali desteği vereceği sözünü verdiğini ifade eden Başkan Tarhan, “Bu zenginlikleri bir an önce yeryüzüne çıkararak insanlarla buluşturmalıyız. Burada 3 bin yılla yayılmış medeniyetlerin üst üste gelmiş kalıntılarından bahsediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşen Elvan, kazı çalışmalarının 12 aylık mali desteğe bağlanacağını ifade etti. Sayın Bakanımız Soli Pompeiopolis kazılarının bir an önce bitirilerek bir an önce turizme kazandırılması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiği yönündeki girişimlerimiz karşılık buldu. Ümit ediyorum ki Antik Limanın da ortaya çıkarılmasıyla Soli Pompeiopolis Türkiye’nin turizm alanında göz bebeği olacaktır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor