AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen bir yemekte açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, yaklaşan seçimlere dikkat çekerek, 7 Haziran'da ya eski Türkiye koalisyonuna geri dönüleceğini ya da yeni bir Türkiye'ye adım atılacağını ifade etti. Soylu, bir gazetenin Mursi'nin idam kararıyla ilgili manşetini örnek vererek, muhalefetin tehditkar tutumunu eleştirdi. "Bir manşet çıkardı, 'Yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı olan Mursi idama mahkum edildi' şeklinde bir ifadeyle, okuyuculara bir tehditte bulunuyor" dedi.
Söz konusu gazetenin geçmişteki tutumlarına da değinen Soylu, bu tür yayınların siyasi yapıyı nasıl etkilediğini hatırlatarak, "Bu insanların değerlerini nasıl aşağıladığını unutmadık" şeklinde konuştu. Soylu, gazetecilerin geçmişteki tutumlarını eleştirirken, "Bugün ortaya koyduğun tehditler bizim için geçerli değil" ifadelerini kullandı.
Aydın Doğan ve Siyasi İlişkiler
Soylu, Aydın Doğan'ı eleştirerek, "Bu millet seni iyi tanıyor" dedi. Soylu, Aydın Doğan'ın CHP, MHP ve HDP ile işbirliği yaptığını belirterek, "Bu millet, değerlerine saldırdığın gün de seni tanıyor" dedi. Ayrıca, muhalefet partilerine yönelik eleştirilerde bulunarak, "Atan, tutan, kaçan, kapkaççılık yapan bir muhalefet istemiyoruz" ifadesini kullandı.
HDP Bürolarına Yönelik Saldırılar
Soylu, HDP bürolarına yönelik saldırılara da değinerek, "Şiddeti tasvip etmiyoruz ancak AK Parti ve adaylarına yapılan saldırılara ses çıkarmayanlar, bugün demokrasi arıyor" şeklinde konuştu. HDP'li bürolara yapılan saldırılarda sorumluluğun kendilerinde olmadığını belirten Soylu, "Seçim sürecinde adaylarımıza yönelik saldırılar nereye konulacak?" diye sordu. "Biz demokrasinin unsuru değil miyiz?" diyerek, AK Parti'nin dışlanmak istendiğine dikkat çekti.