Suriye Sınırında Kaçak Geçişlere Geçit Yok

Genelkurmay Başkanlığı, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yasa dışı geçişlere yönelik operasyonlar gerçekleştirdi.

Suriye Sınırında Kaçak Geçişlere Geçit Yok
Genelkurmay Başkanlığı, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yasa dışı geçişlere yönelik operasyonlar gerçekleştirdi.
Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı birlikleri tarafından Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 139 kişi ve Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan 12 kişi yakalandı. Ayrıca, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, Suruç hudut unsurları tarafından silahsız ve teçhizatsız olarak ele geçirildi.

Kaçak Geçişler ve Ele Geçirilen Malzemeler
Aynı zamanda, hudut hattında yapılan denetimlerde 5 bin 930 karton sigara, 2 motosiklet ile 6 büyükbaş ve küçükbaş hayvan da ele geçirildi. Gün içerisinde, Irak’tan Türkiye’ye geçmeye çalışan 49 kişi, İran’dan Türkiye’ye geçmeye çalışan 21 kişi ve Türkiye’den Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 49 kişinin yakalandığı bildirildi.

Toplam Yakalamalar 270
Yapılan açıklamada, kara hudutları tarafından gün içerisinde toplam 270 kişinin yasa dışı geçiş teşebbüsü sırasında yakalandığı belirtildi. Bu operasyonlar, sınır güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor ve kaçak geçişlere karşı kararlılıkla devam edileceği vurgulanıyor.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin