Tarihi Bir Mersin Evi Olan Eski Muhakemat Binası, Mersin’e ve Geleceğe Yeniden Kazandırıldı

Başkan Gültak; “Kültür Bakanlığımız ile ortak çalışmamız sonucunda, bu tarihi binayı yıllar sonra kentimize yeniden kazandırdık. Her yönüyle muhteşem bir mekân olan bu yapıyı; sanatsal ve kültürel faaliyetler ve tanıtımlar için sanatçılarımızın hizmetine de sunacağız” dedi.

26 Şubat 2021 Cuma, 09:52
Tarihi Bir Mersin Evi Olan Eski Muhakemat Binası, Mersin’e ve Geleceğe Yeniden Kazandırıldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “İplerin Ressamı” olarak tanınan Mersinli Ressam Ahmet Yeşil, Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim ve Mersin İl Kültür Turizm Müdürü Emre Duru ile birlikte, Camişerif Mahallesi Uray Caddesi üzerinde bulunan, yenileme çalışmaları sonucu yeniden geleceğe kazandırılan Tarihi Mersin Evi’ni (Eski Muhakemat Binası) ziyaret etti.

Başkan Gültak; “Yıllardır unutulmuş, atıl kalmış bir hazine”
Beraberindekilerle birlikte iki katlı tarihi yapıyı gezen ve ardından bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin’in tarihine sahip çıktıklarının altını çizerek; “Şu an içinde bulunduğumuz bina çok büyük, kemerli, iki katlı ve güzel bir bina. Kültür Bakanlığımız ile Akdeniz Belediyemizin ortak çalışmaları sonucu binamızı yenileyip geleceğe kazandırdık.

Tabi ki Kültür Bakanımız ve Mersin’in abisi Sayın Lütfi Elvan’ın yoğun destekleri sonucunda bu binanın bu hale gelmesi sağlandı. Kent Konseyi Başkanımız Sayın Erim, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Duru’ya da teşekkür ediyorum. Yıllardır unutulmuş bir bina idi burası. Atıl vaziyetteydi. Hâlbuki burası bir hazine. Bu alanı Mersin’e kazandırmış olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Kurul oluşturulacak
Göreve geldiği ilk günden beri, Mersin’in modern bir şehir olabilmesi için dönüşmesi; bunun için de kentsel dönüşüm projelerinin acilen uygulanması gerektiğini kaydeden Başkan Gültak, Mersin’de çok fazla tarihi Mersin evi ve tarihi alanlar olduğunu belirtti.

Bu alanların kente ve geleceğe kazandırılması için projeler ürettiklerini ve fiiliyatta hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Gültak, Akdeniz Belediyesi ile Mersin Üniversitesi’nden hocaların içinde yer alacağı bir kurul oluşturacaklarını da belirterek, binayı, sadece sanat galerisi olarak değil, belediyenin sanatsal etkinliklerinin düzenleneceği bir kültür merkezi olarak kullanacaklarını ifade etti.

Ressam Yeşil; “Mersin’in ihtiyacı olan bir mekân”
Mersin’e gönül verdiğini, kentin kültür-sanat yaşamı içerisinde 40 yılını geçirdiğini anlatan Ahmet Yeşil de konuşmasında, tarihi binalara sahip çıkılarak restorasyonlarının yapılması çok önemli olduğunu vurguladı. “Burası da Mersin’in ihtiyacı olan mekânlardan biri” diyen Yeşil; “Bir sanatçı olarak, bu binanın Mersin’e kazandırılması nedeniyle çok mutluyum. Mersin’in kültür ve sanat yaşamına giden yolda kim bir taş koyarsa, bizler de taş üstüne taş koymaya her zaman hazırız. Mersin’e böyle mekânlar kazandırıldığı zaman inanılmaz derecede mutlu oluyorum. Mersin bunu hak ediyor” dedi.

“Kültürel ve sanatsal değerlerini koruyan toplumlar yükselir”
Ressam Ahmet Yeşil; Akdeniz Belediyesi ile Kültür Bakanlığı sayesinde yeniden hayat bulan bu binada yapılacak etkinliklerin, Mersin’in de sınırlarını aşarak ulusal ve uluslar arası boyutlara ulaşacağına dikkat çeken bir mekân olacağına inandığını ifade etti.

Ressam Yeşil; “Kültürel ve sanatsal değerlerini koruyan toplumlar yükselen toplumlardır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mersin kazanacak, hepimiz kazanacağız, Türkiye kazanacak” şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda Başkan Gültak; Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim’in kaleme aldığı “Mersin Hamidiye Kışlası” adlı kitabı, Ressam Ahmet Yeşil’e hediye etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor