Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Habertürk Tv’de Canlı Yayın Konuğu Oldu

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Habertürk televizyonunda yayınlanan ve Esra Boğazlıyan’ın sunduğu “Yerel Seçim 2019” adlı programa canlı yayın konuğu oldu. Programda Esra Boğazlıyan’ın sorularını yanıtlayan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, öncelikle Tarsus’u izleyicilere kısaca anlattı.

21 Ocak 2019 Pazartesi, 10:48
G: 21.01.2019 - 10:50
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Habertürk Tv’de Canlı Yayın Konuğu Oldu
-

Başkan Can, “Tarsus’umuz 54 ilden büyük bir ilçemizdir. Geçmişi 10 bin yıla kadar dayanan kutsal bir şehirdir. Hem Hristiyan alemi hemde İslam alemi için kutsal bir şehirdir. Eshab-ı Kehf, Lokman hekim ve Danyal Peygamber kabri gibi mekanlar Tarsus’umuzdadır. Hristiyanlar İsa AS’ın havarilerinden Saint Paul Tarsus’ludur. Kilisesi ve yaşadığı ev Tarsus’tadır. İlk Ticaret Odası şehrimizde kurulmuştur. İlk elektrik Tarsus’umuzda üretilmiştir. Kahraman Nusret Mayın gemisi Tarsus’umuzda sergilenmektedir. Şehrimizin tarıma dayalı bir yapısı vardır” şeklinde Tarsus hakkında bilgiler verdi.
5 yılı değerlendiren Başkan Can, “2014 yılıyla gelen Büyükşehir yasasına uyum sağlamamız kolay olmadı. Yetkimiz ve gelirimiz %60 azaldı. Sorumluluk alanımız arttı. 179 mahalleye hizmet vermeye başladık. Buna rağmen 57 hizmetimizi açtık. 2014 yılında söz verdiğim projelerin çoğunu gerçekleştirdim. Birlikte yöneteceğiz demiştik. Tarsus’umuzda sivil toplum kuruluşlarımızla, oda ve derneklerle muhtarlarımızla uyum içinde çalıştık. İnsan odaklı, vatandaş odaklı projelerimizi yapmadan önce o mahallenin istek ve taleplerini göz önüne aldık. Cami isteyen mahallemize cami, taziye evi isteyen mahallemize taziye evi, Pazaryeri isteyene pazaryeri, halı daha isteyene halı saha, Yaşam boyu spor merkezi isteyen hemşehrimize yaşam boyu, cem evi isteyen cem evi yaptık. Tamamen vatandaşlarımızın istek ve ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirdik. Berdan nehri projemizi etap etap yapacağız. Çukurova'nın gerdanlığı olacak. 120 dönüm alana tekabül eden ilk etabını tamamladık.GES projemizle kendi elektriğimizi kendimiz üretiyoruz. Yılda ortama bizim elektrik maliyetimiz 1 milyon TL civarında ama GES’le 5 milyon TL’lik elektrik üreteceğiz. Kazandığımız parayı vatandaşlarımıza hizmet olarak geri döndereceğiz. Köylerimiz şehirleşecek, şehrimiz güzelleşecek demiştik. Köylerimize parke, park hizmetleri yaptık. Sosyal projeler geliştirdik. Engelli vatandaşlarımız için empati kafeyi kurduk. Kendileri çalışıyorlar, kendileri para kazanıyorlar. Emekliler lokali açtık. Kitap Kafeyi açtık. Okuma salonları açıyoruz. Bizlere müracat eden Tarsus’umuzdaki bütün çocukların kirvesi oldum. 72 Şehit ailesine ücretsiz konut verdik. Gazilerimize nakdi yardımda bulunduk. İnanç Turizmi açısından Tarsus’umuz merkez olabilir. Tabi ki bu sahil bandı ve havaalanı gibi diğer projelere de bağlı. Bunların inşaatları tamamlandı. İnşallah bittiğinde Tarsus’umuzun yarınları güzel olacak. Gıda ihtisas Organize Sanayi kuruldu. Şu anda kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bu projede tamamlandığında hem ekonomik olarak hem de istihdam anlamında şehrimize çok ciddi katkıları olacak. Eshab-ı Kehf’teki seyir terasını yıl sonunda bitirmiş olacağız. Toplu konut projelerimize başladık. Otel projemiz devam ediyor. Kentsel dönüşüm projelerimize başladık. İkinci dönemde Tarsus’umuza yatırımcıları çekmeyi planlıyorum. Biz Tarsus Belediyesi olarak her zaman şehrimize yatırım yapacak olanların yanındayız. Üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. Ayrıca karboğazıyla ilgili bir çalışma yapmayı planlıyorum” şeklinde yaptığı ve yapacakları projelerden bahsetti.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor