Tarsus Belediye Eski Başkanı Şevket Can'dan Kamuoyu Duyurusu

2014-2019 dönemi Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, gönderdiği bültenle kamuoyu duyurusunda bulundu.

08 Mayıs 2019 Çarşamba, 14:25
G: 08.05.2019 - 14:29
Tarsus Belediye Eski Başkanı Şevket Can'dan Kamuoyu Duyurusu
-

Önceki dönem Tarsus Belediye Başkanı Can'ın kamuoyu duyurusu ise şöyle;
Değerli Kamuoyu;
2014 yılında Büyükşehir yasasının hayata geçmesi ile 5 belde belediye kapanarak, personeli ve borçları ile birlikte Tarsus Belediyesine mahalle olarak bağlandı. Ayrıca bunlar ile beraber 129 Köy özel idareden çıkarak Tarsus Belediyesine bağlandı. 2014 Yerel seçimler öncesinde 45 Mahalle olarak hizmet veren Tarsus Belediyesi değişen yasa ile %60 azalan bütçesine karşılık toplamda 179 mahalleye hizmet vermek zorunda kalmıştır.
2014 Yerel seçimleri sonrasında göreve geldiğimiz günlerde devir aldığımız Tarsus Belediyesinin genel borcu 30 Milyon TL, kapanarak bizlere katılan Yenice Belediyesi ağırlıklı olmak üzere 5 Belde Belediyenin borcu yaklaşık 15 Milyon TL ile hizmet vermeye başladık. Toplam 45 Milyon TL borç (2014 yılında Dolar 2 TL) ile devir aldık. Göreve geldiğimizde kasamızda 7 Milyon TL paramız vardı.
Bugün görevi devir alan Belediye yönetimi bizim dönemimize ait mali verileri sadece başlıkları ile billboard ve medyaya servis ettiklerini gördüğüm için bu açıklamaları yapmak zorunda kaldım.
2014-2019 Belediye başkanlığımız dönemin de her biri vatandaşımızın ihtiyacını gören toplam 67 açılışı 350 Milyon TL yatırım ile hizmete açmanın haklı gururunu birlikte yaşadık. Tarsus için planlamış olduğumuz ve yapımı bitme aşamasında ve devam eden 13 adet projemiz daha bulunmaktadır. GES (Güneş Enerji Sistemi) ve parke için 2017 yılında 7 ve 10 yıllık İller Bankasından yıllık %9 proje kredisi kullandık. Aylık ödemesi 345.000 TL. ve GES'ten ürettiğimiz gelirle çekmiş olduğumuz krediyi kendisi ödemektedir. Yani 30 milyon TL kredinin karşılığı vardır. Belediyemizin bütçesinden para çıkmamaktadır.
Belediyemizin 1 Nisan 2019 tarihine kadar maaş, vergi ve SGK’ya borcu yoktur. 1 Nisan 2019 tarihine kadar 5 yıllık dönemimizde belediyemize 1 tane bile icra gelmemiştir. Kredilerimiz ve ödemelerimiz 1 Nisan 2019 tarihine kadar düzenli olarak ödenmiştir.
Bankalara olan borcumuzun toplamı 49 milyon TL’dir aylık ödemesi 1.700.000 TLdir. Yapılandırma gerçekleştiği zaman bu aylık ödeme 1.250.000 TL’ye düşecektir. Ve belediyemizin sadece ve sadece ödeyeceği para budur. Esnaf borcumuzu Mayıs ayında toplanacak olan emlak geliri ile ödemeyi düşünüyorduk.
5 yılda 350 milyon TL. yatırım yapan bir belediyeyiz. GES, Berdan, Gösteri merkezi ve aydınlatmalar sadece 4 projemizin bedeli yaklaşık 60 milyon TL’dır. 13 projemiz devam ediyor, 7 eserimizde açılışa hazır. Bunların maliyeti 25 milyon TL’dir.
İller Bankası payının düşmesi, faiz oranlarının yükselmesi ve bizlerin 29 Mart 2019 tarihine kadar hizmette durmamamız, devamlı çalışmamızdan dolayı yapılan borçların karşılığı hizmet olarak hemşerilerimize dönmüştür. Yıllık bütçesi 244 milyon olan Tarsus Belediyesi 60 milyon TL. bir borç olarak görülmemesi gerekir diye düşünüyorum.
2014 yılında Dolar 2TL iken borcumuz 45 milyon TL’dir 2019 yılında Dolar 6 TL iken borcumuz 60 milyon TL’dir. %60 gelirimiz ve yetkimiz azalacak, sorumluluk alanımız 45 mahalleden 179 mahalleye çıkacak ve 67 eseri şehrimize kazandıracağız ve 13 devam eden eserimiz olacak. 54 ilden büyük olan Tarsusumuz Türkiye’de Büyükşehir Yasasından en fazla etkilenen belediye olacaksın ve hizmette destan yazacaksın. Ayrım yapmayacaksın, eşit hizmet anlayışı ile çalışarak siyaset yapmayacaksın, din, dil, ırk, millet, memleket, parti gözetmeyeceksin, tek düşüncen birlik, beraberlik, huzur ve kardeşlik olacak, 7/24 ulaşabilir olacaksın. Sonuç billboardlara borç listesi asılacak. Takdiri hemşerilerime bırakıyorum.
Yeni yönetime başarılar dilerim.

Kamuoyuna Saygılarımla
Şevket CAN
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”