Tarsus Belediyesi 2018 Yılının Son Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Tarsus Belediyesi, 2018 Aralık Ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Şevket Can başkanlığında Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

04 Aralık 2018 Salı, 16:51
Tarsus Belediyesi 2018 Yılının Son Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi
-

Açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başlayan toplantı, meclis tutanak özetleri, müdürlüklerden gelen teklifler ve komisyondan gelen evrakların görüşülüp, karara bağlanmasıyla devam etti.
Mülkiyeti Belediyemize ait, Karadiken Mahallesi 327,00 m² büyüklüğündeki 965 nolu arsa vasfındaki taşınmazın, okul alanı olarak kullanılmak üzere, Maliye Hazinesi adına 5393 Sayılı Belediye Kanununun 75. Maddesinin (d) bendine göre bedelsiz devrinin yapılması, kararı uygulamak üzere belediye encümenine, protokolleri imzalamak üzere belediye başkanı Şevket Can’a yetki verilmesi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi.
01.11.2018 tarih ve 2018/10-1 (104) sayılı Meclis kararının iptal edilmesi ile ilgili teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
% 97 hissesi Belediyemize ait olan Tarsus İmar Ticaret Limited Şirketi'nin Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası, Erdemli Belediyesi, Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Bitki Islahçıları Alt birliği ile ortak yürütülecek olan projeye değeri 10.000,00-TL olan 10 hisse ile (toplam 100.000,00-TL) ortak olunması ile ilgili teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
Mülkiyeti Belediyemize ait olan; Hürriyet Mahallesi 4593 ada 2 nolu parsel 12.836,64 m² büyüklüğünde olup, onaylı imar planında E=2.20 Yençok=13.00 m Ticaret+Konut Alanına(TİCK), Kemalpaşa Mahallesi 4777 ada 5 nolu parsel 12.459,60 m² büyüklüğünde olup, onaylı imar planında E=0.50 Küçük Sanayi Alanına isabet etmektedir. Bu taşınmazların Tarsus İmar Ticaret Ltd. Şti. ne sermaye artışına karşılık olmak üzere ayni sermaye olarak konulması düşünülmektedir.Değeri yetkili mahkeme tarafından yaptırılacak bilirkişi incelemesi neticesinde belirlenmek üzere; Tarsus İmar Ticaret Limited Şirketi’nin sermayesinin artırılması, sermaye artırımının Belediyemize düşen kısmının ayni olarak karşılanması, mülkiyeti Tarsus Belediyesine ait olan Hürriyet Mahallesi 4593 ada 2 nolu, Kemalpaşa Mahallesi 4777 ada 5 nolu parsellerin sermaye artışına karşılık olmak üzere Tarsus İmar Ticaret Limited Şirketi’ne sermaye olarak konulması ve bu taşınmazların Tarsus İmar Ticaret Limited Şirketi’ne devredilmesi, bu hususlarda Belediye Encümenine ve Belediye Başkanı Şevket Can’a yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Yeni Mahalle 2412 ada 1 nolu parselde bulunan, Akşemsettin Mahallesi 0108 Sokak No:5A adresindeki taşınmazın (Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Kafe) işletilmeye hazır hale gelebilmesi için gerekli demirbaş ve tefriş malzemelerinin kira süresinin bitiminde hiçbir bedel istenmeden kullanılır şekilde Belediyemize teslim edilmesi kaydıyla, Belediye Kanununun 18. maddesinin (e) bendine göre 10 yıl süre ile kiralanması ile ilgili teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
2014 yerel seçimlerinden sonra 6360 sayılı yasanın geçiş sürecinde, bahsi geçen protokol uyarınca gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde oluşan ve ÇTV mahsuplaşması yapıldıktan sonra MESKİ Genel Müdürlüğü hesaplarına aktarılması gereken miktardan düşülmek üzere mülkiyeti Belediyemize ait olan ve MESKİ tarafından su tahsilat veznesi olarak kullanılan Mithatpaşa Mahallesi 72 ada 41 nolu parseldeki Zemin Kat 15 nolu bağımsız bölümün, Yeni Mahalle 1795 ada 30 nolu parseldeki Zemin Kat 2 nolu bağımsız bölümün, Camicedit Mahallesi 102 ada 28 nolu taşınmazın Belediyemiz Kıymet Takdir Komisyonunun belirleyeceği bedel üzerinden 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin (e) ve 75. Maddesinin (d) bendine göre Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ ne tahsilat veznesi olarak kullanılmak üzere devrine, kararı uygulamak üzere belediye encümenine, protokolleri imzalamak üzere belediye başkanı Şevket Can’a yetki verilmesi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi.
Tarsus Belediyesi olarak sporcu yetiştirilmesi adına farklı spor dallarında profesyonel öğretmen ve antrenörlerle çalışma yapılabilmesi için Tarsus Belediye Spor Derneği ile Tarsus Belediyesi arasında protokol yapılması ile ilgili teklif komisyona havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
Dilek ve temenniler bölümünde konuşma yapan Belediye Başkanı Şevket Can, alınan kararların hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Belediye olarak yapacak oldukları toplu konut projesine çok önem verdiğine değinen Başkan Can, ‘’Tarsus’un stratejik ve konumuna göre toplu konut projemiz birliğin, huzurun ve kardeşliğin adresi olacak. Buna yürekten inanıyorum. Aldığımız kararlar hayırlı ve uğurlu olsun’’ dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti