Tarsus Boztepe’ye mermer ocağı kurulmasına vatandaştan tepki

02 Mayıs 2017 Salı, 22:33
Tarsus Boztepe’ye mermer ocağı kurulmasına vatandaştan tepki
-

ARSUS’a bağlı kırsal yerleşim yerlerinden biri olan Boztepe Mahallesi (köyü) sınırları içerisinde mermer ocağı kurulması için çalışma başlatıldı.
 
Konuya ilişkin olarak sosyal medya üzerinde grup kuran ve tepkilerini dile getiren Boztepe mahallesi ve çevre köy sakinleri, ocağın kurulması ile doğal güzelliklerin büyük zarar görmesinden endişe ettiklerini dile getirdiler.
 
Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü resmi internet sayfasında söz konusu bölgeye kurulması planlanan mermer ocağıyla ilgili olarak 4 Mayıs Perşembe günü Boztepe’de vatandaşlara yönelik olarak saat 13.30’da Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) bilgilendirme toplantısı yapılacağı kaydedildi.
 
Söz konusu duyuruda, “Alacakaya Mermer ve Maden İşletmesi Tic. Ve San. Aş. Tarafından Mersin ili, Tarsus İlçesi sınırları içerisinde 201501029, 201501035, 201501038 ruhsat numaralı ve 3318900, 3318099, 3318100 erişim numaralı sahalarda ‘’Mermer Ocağı Arama ve İşletme’’ projesi yapılması planlanmaktadır.

Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince aşağıda belirtilen tarih ve saatte faaliyetle ilgili Halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için “Halkın Katılımı Toplantısı” yapılacaktır. Halkımıza saygı ile duyurulur” ifadelerine yer verildi.
 
VATANDAŞTAN TEPKİ

Bu gelişmeler üzerine hem sosyal medya üzerinden, hem de basın-yayın kuruluşlarına başvuruda bulunarak kamuoyu oluşturmak isteyen vatandaşlar, “Mermer ocağı ile ilgili toplantı çağrısı. Boztepe'yi seven dostlar lütfen toplantıya katılınız. Son pişmanlık fayda etmez”, “Mermer ocağı ile kirletilmiş bir yayla ister misiniz?” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti