Tarsus-çamlıyayla Karayolunun Başlangıç Noktasında Büyükşehir’den Kapsamlı Çalışma

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentlerin daha yaşanılabilir olması için önemli bir unsur olan ulaşım altyapısının güçlenmesi için kapsamlı projeleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyor.

18 Haziran 2022 Cumartesi, 15:09
G: 18.06.2022 - 15:10
Tarsus-çamlıyayla Karayolunun Başlangıç Noktasında Büyükşehir’den Kapsamlı Çalışma
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in vizyoner projeleriyle, kentlerin daha yaşanılabilir olması için önemli bir unsur olan ulaşım altyapısının güçlenmesi için, kapsamlı çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor.

Sorunlu yol, konforlu duruma getiriliyor

Tarsus’un kuzey bölgesinde ve konutlaşmanın hızla arttığı Atatürk Mahallesi’nin sınırı durumunda olan Tarsus-Çamlıyayla Karayolu’nun başlangıç noktası konumundaki Turalı kavşak ile Gazi Paşa Bulvarı kavşağı arasında kalan 2 kilometrelik kısımda, Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan yol genişletme ve yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Tarsus trafiğinde bir ilk gerçekleştiriliyor

Tek yön gidiş-geliş olması nedeniyle özellikle yaz aylarında trafik sıkışıklığı yaşanan ve hatta kazalarında yaşandığı yol, modern şekilde yeniden yapılandırılıyor. Tarsus kent ulaşımında ilk kez bir yol 3 şerit gidiş-geliş duruma getirilerek, bisiklet yolu da ekleniyor. Orta refüjde yer alacak yolun genişliği ise 35 metre olacak.
Kentin yeni genişleme bölgesi olan ve Tarsus Üniversitesi’nin hemen yakınında bulunan yol yapım faaliyeti kapsamında Büyükşehir ekipleri, toplamda 15 bin metreküp taş duvar örme, 60 metre menfez, 50 bin metreküp yarma ve 60 bin metreküp dolgu işlemini yerine getiriyor.

“Tamamen çağa ayak uydurmuş bir yol olacak”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görevli İnşaat Mühendisi Murat Olgaç, “Özellikle kentin kuzeye doğru büyümesiyle birlikte vatandaşların da yoğun olarak tercih ettiği bu yol, yıllardır bakımsız ve atıl durumdaydı. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak burada çalışmalarımızı başlattık ve hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Bu yol Turalı kavşaktan başlayıp, Gazipaşa Bulvarı sonunda Takbaş girişine kadar toplamda 2 kilometrelik bir alanda, imar genişliğini 35 metreye kavuşturacağız. Çalışmalar tamamlandıktan sonra da tamamen çağa ayak uydurmuş bir yol olacak. 3 şerit gidiş-geliş, orta refüj ve bisiklet yolu da olacak” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”