Tarsus Ferahim Şalvuz Mahallesi’nin Yolları Büyükşehir’le Güzelleşiyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin dört bir noktasında ulaşım kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.

08 Mayıs 2023 Pazartesi, 21:26
Tarsus Ferahim Şalvuz Mahallesi’nin Yolları Büyükşehir’le Güzelleşiyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin dört bir noktasında ulaşım kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus’un eski Ankara Yolu bölgesinde yer alan ve yeni konutlaşmanın devam ettiği Ferahim Şalvuz Mahallesi’nde başlattığı yol iyileştirme faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Mahallenin ana arteri konumunda bulunan Şehit Mehmet Şen Caddesi’nde geçtiğimiz aylarda bozuk zemin söküm, revize ve ardından sıcak asfalt serim işlemlerini bitiren Büyükşehir ekipleri, şimdi de mahallenin sık kullanılan Molla Kerim Caddesi üzerinde de benzer çalışma uyguladı.

Molla Kerim Caddesi üzerinde yıpranmış kilitli parke taş söküm faaliyetini yerine getiren ekipler, akabinde 1 kilometre uzunluğunda sıcak asfaltlama yaptı. Yine Ferahim Şalvuz Mahallesi’nde; Sağlık Ocağı’nın da yer aldığı 1620 Sokak ile 1644 Sokak’ta da bozuk zemini söken ekipler, 600 metre sıcak asfalt dökümünü tamamladı.

Ferahim Şalvuz Mahallesi ile Yarbay Şemsettin Mahallesi’nin sınırını oluşturan Bilal-i Habeş Caddesi üzerinde de yıpranmış zemini söken Büyükşehir Yol Yapım ekipleri, 1.100 metre sıcak asfalt dökümü gerçekleştirdi. Büyükşehir ekiplerinin aynı mahallede 3916 Sokak’ta zemin söküm işlemi sürerken, benzer çalışma 3921 Sokak’ta da yapılıyor.

“Araçlarımız artık zarar görmüyor”

Ferahim Şalvuz Mahallesi’ndeki çalışmalardan memnuniyetlerini dile getiren esnaflardan Mehmet Karaca, iş yerinin önündeki yolun daha önceden çok kötü olduğunu ve parkelerin çökmüş olduğunu ifade ederek, “Sağ olsun Vahap Seçer Başkan yolumuzu yaptı. Kaymak gibi bir yol oldu ve halk da memnun. Yazın tozdan, kışın sudan kurtulduk. En çok sevinenler de şoförler oldu. Yolun eski halinden dolayı, arabalarda ön düzen diye bir şey kalmıyordu. Yolun yapılmasıyla şimdi daha iyi oldu” diye konuştu.

Sağlık Ocağı’nın da bulunduğu 1620 Sokak’ta yapılan asfalt çalışmasından dolayı teşekkürlerini ileten eczacı Muammer Dikmen ise, “Yolun yeni halini çok beğendik. Eski haline nazaran çok iyi oldu. Araçlarımız artık zarar görmüyor. Toz kalkmıyor. Çok memnunuz ve teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi