Mersin Büyükşehir, Depremzede Öğrencilere Yeniden Umut Oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depreminin ardından Mersin’e gelen depremzedeler için verdiği barınma desteğinin yanı sıra öğrencilere verdiği eğitim hizmetleri ile gençlerin umudu oldu.

08 Mayıs 2023 Pazartesi, 21:22
Mersin Büyükşehir, Depremzede Öğrencilere Yeniden Umut Oldu
-

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından depremzedeler için kucak açan Mersin Büyükşehir Belediyesi verdiği barınma ve temel ihtiyaç hizmetlerinin yanı sıra öğrenciler için verdiği eğitim destekleri ile de depremzede gençlere umut oluyor. Deprem sonrası Hatay’dan Mersin’e gelerek Büyükşehir’in barınma alanlarında yaşamını sürdüren Miray Yeşil Bahap ve Malik Mert Atasoy, yine Büyükşehir’in Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde YKS’ye hazırlanıyor. Miray ve Mert’in deprem nedeniyle yitirdikleri geleceğe dair umutları Mersin’de yeniden filizlenirken, hayallerini gerçekleştirmek için YKS’ye daha hevesli çalışıyorlar.
YKS için artık daha umutlular
Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan ve Merkez Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde sınava hazırlanmaya devam eden Miray ve Mert, depremin ardından yaşadıkları travmatik durumu, Büyükşehir’in destekleri ile aşmaya çalışıyor. Ailesi ile birlikte Samandağ’dan gelen Miray ve Başkan Seçer’in depremzede öğrencilere ücretsiz kurs merkezi desteği tweeti üzerine Antakya’dan gelen Mert’in umudu yeniden yeşerdi. İkili, dersin dışında kalan boş zamanlarını ise gitar çalarak, kitap okuyarak ve arkadaşları ile vakit geçirerek değerlendiriyor.
“Kurs merkezinin yardımıyla kendime geldim”
Miray Yeşil Bahap, Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okumak istiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Erkek Öğrenci Yurdu’nda ailesiyle kalan Miray, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde YKS sınavına hazırlanıyor.
Bahap, Mersin’e geldiği ilk süreci ve verilen hizmetlerin kendisi için ne kadar önemli olduğunu anlatarak,“İlk başlarda çok zorluydu. İlk birkaç hafta o psikoloji ile çalışamadım ama burada hocaların yardımıyla, kurs merkezinin yardımıyla kendime geldim. Hatta sınavlarda iyi dereceler de yapmaya başladım. Şu anda iyiyim. Yurt açısından çok rahatız. İlk geldiğimizden günden beri bizimle çok ilgilendiler. Öğretmenler de çok cana yakınlar. Hatta burada çalışırken bile bize yardımcı oluyorlar. Arada gelip bizi yokluyorlar ya da biz onlara soru götürebiliyoruz. Kurs merkezinde ise istediğim zaman özel ders alabiliyorum. Sınavlar konusunda da bir problemim yok. Arkadaşlarımla beraberim, orada yeni arkadaşlar edindim. Orada gayet rahatım, memnunum” dedi.
“Belediyenin sağladığı hizmetler beni çok şaşırttı”
Mersin’e alıştığını ve çok sevdiğini söyleyen söyleyen Bahap, “Mersin’e ilk geldiğimde ‘Türkiye dışında çok ayrı bir medeniyet’ dedim. Belediyenin sağlamış olduğu kurs merkezi ve erkek yurdu beni gerçekten şok etti. Belediyenin bu kadar şeyle ilgilenmesine çok da şaşırdım. Çünkü ben Hatay’da hiç böyle bir şey görmedim. Adana’da falan da kalıyordum. Arada başka şehirlere de, dayıma teyzeme gidiyordum ve böyle bir şeyle ilk defa karşılaşıyorum. Şaşırdım. Böyle ilgilenilmesi hoşuma da gitti” ifadelerini kullandı.
“Boş zaman, boş olarak kalmıyor benim için”
Kurs merkezi dışında, yurtta da güzel zaman geçirdiğini anlatan Bahap, “Gitar çalıyorum. Kitap okumayı çok severim ve kendimi müzik konusunda geliştirmeye çalışıyorum. Fırsatım olursa üniversite sınavını geçtikten sonra piyano öğrenmek de istiyordum. İnternetten online şan dersleri alıyordum ve dans etmeyi de çok severim. Yani boş zamanımı çok iyi değerlendirebiliyorum. Boş zaman, boş olarak kalmıyor benim için” diye konuştu.
“Depremden sonra herşeyi akışına bırakmaya karar verdim”
Bahap, depremden sonra bakış açısının değiştiğini sözlerine ekleyerek,“Depremden önce geleceği çok takan bir insandım. Anksiyete krizlerin vardı. Depremden sonra da akışına bırakmaya karar verdim. Çünkü bir gecede her şeyin mahvolabileceğini öğrendim. Artık yarınım yokmuş gibi yaşamaya bakıyorum. Bunun için de elimden geleni yapacağım. Bunun için kendime söz verdim; arkadaşlarımla ve ailemle beraber yarınım yokmuş gibi hem çalışacağım hem eğleneceğim, hem güleceğim. Benim için çok şey değişti” dedi.
Atasoy: “Vahap Başkan’ın tweetine güvenerek geldim, güvenim boşa çıkmadı”
Büyükşehir Belediyesi’nin barınma ve kurs merkezi desteğinden faydalanan bir diğer isim de Malik Mert Atasoy. Başkan Seçer’in bir tweeti ile umutları yeşeren ve Mersin’e gelerek hayallerini gerçekleştirmek için çalışmaya devam eden Atasoy, yurtta edindiği arkadaşı Miray’la geleceğe hazırlanıyor.
Hatay Antakya’dan gelen Atasoy Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde okumak istiyor. Depremin ardından Başkan Seçer’in; ‘Deprem bölgesinden Mersin’e gelen lise veya üniversite giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilerimiz tüm ilçelerimizdeki kurs merkezlerimizden ücretsiz faydalanabilirsiniz’ tweeti üzerine umutlandığını ve Mersin’e gelmeye karar verdiğini söyleyen Atasoy, “Aslında ben ikinci büyük depremde de hala orada kalmaya devam ediyorum. Ondan sonra Vahap Seçer’in öğrencilere dershene açısından yapılacak yardım tweetini gördüm. Ona güvenerek hemen bir başvuru yaptım. Başvurudan sonra da geldim. Çok şükür güvenim boşa çıkmadı.Yurdumda kalıyorum.Burada arkadaşımla birlikte derslerimize devam ediyoruz. Hocalarımız da bize yardım ediyor. En büyük avantajımız da soru sorabiliyoruz” dedi.
“Hem kalacak yerim var hem de dershanem var”
“Hem dershaneye hem de burayı çok verimli hale getirerek kullanıyoruz” diyerek sözlerine devam eden Atasoy, desteklerinden beklediğinden daha fazla olduğunu söyeleyrek, “Sadece dershane desteği olacağını düşünüyordum. Geldiğimde böyle bir imkanın olduğunu bana söylediler. ‘Ailenle birlikte sana yurt bulduk’ dediler. Çok sevindim. Hem yurdum, kalacak bir yerim var, hem de dershane var. İkisi de birbirine yakın. Hem ulaşım sıkıntım olmayacak hem de YKS’ye daha iyi hazırlanacağım; bayağı mutlu oldum” diye konuştu.
“Tweeti gördükten sonra içimde bir aydınlık oldu”
Günlük rutinini anlatan ve güzel vakit geçirdiğini ifade eden Atasoy,“Sabah kalktığımda ilk başta dershaneye gidiyorum. Herhangi bir programım varsa onu uyguluyorum. Akşam saatlerinde aşağıda arkadaşlarımızla birlikte vakit geçiriyoruz. Mersin’de güzel vakit geçiriyorum. Ben depremde ne yapacağımla ilgili umudumu yitirmiştim. Çünkü okullarımızın hepsi yıkıldı. Hiçbir yerde eğitim göremeyeceğiz diye bir umutsuzluk vardı içimde. Ondan sonra o tweeti gördükten sonra içimde bir aydınlık oldu. Daha iyi yerlere gelebilirim. Bu fırsatı değerlendirebilirim. İnşallah hayalimdeki mesleğe ulaşıp bunun devamını getireceğim” ifadelerine yer verdi.
Atasoy, en umutsuz anında kendisine umut olan Başkan Seçer’e teşekkür ederek, “Gençlere çok değer veren bir Başkan kendisi. Her yerde görüyorum gençlere odaklı çalışmalar yapıyor. Şu anda bize yaptığı gibi. Ona çok teşekkür ediyoruz” dedi.
“Deprem bölgesinden gelen 361 öğrencimizle sınavlara hazırlanıyoruz”
Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, depremzedelerin öncelikli ihtiyacı olan barınma sorununun ardından öğrencilerin eğitimlerinin sürmesi konusuna değindiklerini belirtti. Karakuş, “Bizler Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Anamur’dan Tarus’a kadar birçok alanda barınma merkezleri oluşturduk ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü rehberlik birimimiz de bu barınma merkezlerimizdeki yıl sonunda sınava girecek öğrencilerimiz için bir alan taramasında bulundular. Bu çalışmanın ardından şu anda deprem bölgesinden gelen 361 öğrencimizle sene sonundaki sınavlara hazırlanıyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”