Tarsus Hayvan Parkı’nın Yeni Gözdeleri; Zebralar

Çukurova’nın en büyük ve tek hayvan parkı olma özelliğine sahip Tarsus Hayvan Parkı yeni misafirlerini ağırlamaya başladı.

09 Kasım 2018 Cuma, 12:00
Tarsus Hayvan Parkı’nın Yeni Gözdeleri; Zebralar
-

Çukurova’nın en büyük ve tek hayvan parkı olma özelliğine sahip Tarsus Hayvan Parkı yeni misafirlerini ağırlamaya başladı. Özellikle Afrika hayvanları belgesellerinde sık sık karşımıza çıkan yabani hayvanlardan bir tanesi olan zebralar, siyah-beyaz çizgileri ile vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Türkiye’nin en doğal hayvan parkı olma özelliği taşıyan Tarsus Hayvan Parkı’na yeni bir tür daha eklendi. 81’inci tür olarak Tarsus Hayvan Parkı’na eklenen zebralar, Hayvan Parkı’nı kısa sürede benimsedi.
Madagaskar Çizgi filmindeki zebra Marty’den dolayı çocukların ilgisini çeken zebralar, Tarsus Hayvan Parkı’nın yeni gözdesi haline geldi. Anavatanı Afrika olan ve atgiller ailesine mensup bir tür olan zebralar, Tarsus Hayvan Parkı’na gelen minik ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Zafer, Gonca ve Yağmur isimli 1’i erkek 2’si dişi olan zebralar, Tarsus Hayvan Parkı’na renk kattıyor.
Cücük: “Hedefimiz tür sayımızı daha da artırmak”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Cücük, zebraların özellikleri hakkında kısa bilgiler vererek, “Zafer, Gonca ve Yağmur isimli zebralarımız 81’inci tür olarak Hayvan Parkı’ndaki yerini aldı. Büyük bir talep vardı. Yapılan anketlerde zürafa, fil ve zebra ziyaretçilerimiz tarafından çok isteniyordu. Bunlar içerisinden bu yıl için zebralarımızı aldık. Seneye diğer türleri de almayı hedefliyoruz. Zebralarımız şimdi bir aile olarak geldi ve inşallah sağlıklı bir şekilde burada yaşamını devam ettirip çoğalır. Bundan sonra hedefimiz tür sayımızı daha da artırmak. Ziyaretçi sayımız da geçen yıla oranla yüzde yüz arttı ve şu an 500 bini bulmak üzere. Bu da bizim için mutluluk verici. Vatandaşın talebi de yoğun. Yeni türler görmek istiyorlar ve çalışmalarımız da bu yönde devam edecek. Bir günde ziyaretçi sayısı yaklaşık 2 bin kadar artış gösterdi. Biraz önce öğrenciler buradaydı. Büyük bir zevkle zebralarımızı seyrettiler. Göz kapaklarındaki çizgiler bile desen halinde. Gerçekten çok ilginçler. Madagaskar Çizgi Filmi’nde görünen bir tür olduğu için özellikle çocuklar tarafında yoğun ilgi görüyor” dedi.
2019 yılı içerisinde zürafa ve fil de Hayvan Parkı bünyesine dâhil edilecek
Tarsus Hayvan Parkı’ndaki tür sayısı 2014 yılında 60 iken, 2018 yılında bu sayı 81’e ulaştı. Hayvan sayısı da 2014 yılında 850 iken, 2018 yılında bin 350’ye yükseldi. Her geçen yıl ziyaretçi sayısı giderek artan Hayvan Parkı, 2017 yılında 262 bin 530 kişi tarafından ziyaret edildi ve bu sayının 2018 yılında 500 bine ulaşması hedefleniyor. Hayvan Parkı’nın B Grubu Sınıf düzeyinden, en üst düzey olan A Grubu Sınıfı’na yükselmesi için gerekli müracaatlar yapıldı. Çevre duvarının yapımının tamamlanması ile de en üst sınıf hayvanat bahçesi kategorisine geçilmiş olacak. Ayrıca 2019 yılı içerisinde Tarsus Hayvan Parkı bünyesine zürafa ve fil de dâhil edilecek.
Zebralar hakkında kısa bir bilgi…
Zebralar özellikle Afrika hayvanları belgesellerinde sık sık karşımıza çıkan yabani hayvanlardan bir tanesidir. Altgiller familyasının oluşturan tek cins Equus’un Hippotigris alt cinsinde sınıflanan canlı türlerinin ortak adıdır. Atın yakın akrabalarından olan zebralar siyah ve beyaz çizgili postlarından ötürü kolayca tanınırlar. Yalnız Afrika’da bulunan bu hayvanlar seyrek ağaçlı ve otlarla kaplı açık alanlarda yaşarlar. Zebralar, tıpkı atlarda olduğu gibi, yele denilen saçlara sahiptirler. Vücut yapıları da atlara benzer ve en az onlar kadar hızlı koşarlar. Tüm zebraların çizgilerinin yapısı ve sayısı birbirinden farklıdır. Zebraların dikey çizgileri aynı zamanda önemli bir savunma unsurudur. Bir arada durdukları zaman kendilerini avlamak isteyen aslan gibi yırtıcılara karşı bu çizgilerden dolayı sürüyü bir bütün olarak algılarlar. Bu durumda avcı, avlayacağı zebrayı seçmekte güçlük çeker, bu da zebralar için bir korunma yoludur. Bazen yiyecek bulmak için 50 kilometre yürürler. Zebralarda ortalama boy 1-2 metre arasındadır. Zebralar atlar gibi otçullardır. Zebra ile at çiftleştiğinde doğan yavruya zebrat adı verilir.
Tarsus Hayvan Parkı’nın Yeni Gözdeleri; Zebralar
Tarsus Hayvan Parkı’nın Yeni Gözdeleri; Zebralar
Tarsus Hayvan Parkı’nın Yeni Gözdeleri; Zebralar
Tarsus Hayvan Parkı’nın Yeni Gözdeleri; Zebralar
Tarsus Hayvan Parkı’nın Yeni Gözdeleri; Zebralar

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti