Başkan Can, “Tarsus Belediyesi Siyaset Yapmadı, Hizmet Yaptı”

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ı hizmet bilgilendirme toplantısı için gittiği Ulaş Mahallesindeki vatandaşlar bağrına bastı.

09 Kasım 2018 Cuma, 11:36
Başkan Can, “Tarsus Belediyesi Siyaset Yapmadı, Hizmet Yaptı”
-

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ı hizmet bilgilendirme toplantısı için gittiği Ulaş Mahallesindeki vatandaşlar bağrına bastı.

Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda Belediye Başkanı Şevket Can, belediyenin hizmetlerini birer birer anlattı.
Toplantıda ilk olarak söz alan, köyler, mahalle olduktan sonra Tarsus Belediyesi’nin mahallelerine çok hizmet getirdiğini ifade eden Ulaş Mahallesi Muhtarı Sami Cilalı, Belediye Başkanı Şevket Can’a yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Cilalı, “Önceki dönemlerde de köyümüz hizmet almıştı elbette ama köylerimiz mahalle olduktan sonra çok şeyler değişti. Bu yasadan sonra Şevket Can başkanımıza gittik. Kendisini buraya getirdik. Köyümüzün dertlerini dinledi ve hizmetlerine başladı. 35 bin m2 parke döşedi. Bazı yollara çakıllama yaptı. Parkımızı yaptı” dedi.

Hizmetleri yaparken muhtarlarla ve mahalledeki vatandaşlarla görüşerek projeleri yapmaya karar verdiklerini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, göreve geldikleri 4 yıl boyunca destan yazdıklarını söyledi.

BİZLER HUZURUN, KARDEŞLİĞİN, HİZMETİN ADRESİ OLDUK

Huzurun, kardeşliğin ve hizmetin adresi olduklarını ifade eden Belediye BaşkanıŞevket Can, “2014 öncesi köylerimiz hizmetleri belediyelerden almıyordu. Özel idare, kaymakamlık ve valilik kanalıyla hizmet almak durumundaydı. Yeni yasayla birlikte yani Büyükşehir yasasıyla birlikte belediyelere bağlı oldular. Tarsus Belediyesinin de sorumluluk alanı daha önceden 45 mahalleydi şu anda köylerimizle ve kapanan beldelerimizle birlikte 179 mahalleye çıktı. Gelirimiz %60 azalmasına rağmen sorumluluk alanımız %70 arttı. Mesai arkadaşlarımla birlikte gündüz yorulmadan gece uyumadan Tarsus’a hizmet ettik ve bu sıkıntıları vatandaşlarımıza yansıtmadık. Tarsus Belediyesi ayrım yapmadan, ötekileştirmeden belediyecilik yapıyor. Tarsus Belediyesi siyaset yapmadı ve yapmayacak’’ dedi.

BİZİM İŞİMİZ BELEDİYECİLİK, GÖREVİMİZ VATANDAŞA HİZMET ÜRETMEK

İşlerinin belediyecilik, görevlerinin vatandaşlara hizmet üretmek olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar 46 açılışımızı yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bizler Tarsus’ta pazaryeri isteyen mahallelerimize pazaryeri, park isteyen mahallelerimize park, cami isteyen mahallelerimize cami, taziye evi isteyen mahallelerimize taziye evi, halı saha isteyene halı saha, yaşam boyu spor merkezi isteyen mahallelerimize yaşam boyu spor merkezi yaptık. 3 camimizi açarak ibadete sunduk. 8 cami inşaatımız devam ediyor. Bir pazaryeri bitti, 3 pazaryeri inşaatımız devam ediyor. Mega projemiz Berdan projemizi bu ay içerisinde açacağız. Kırklarsırtı mahallemize 15 Bin kişilik gösteri merkezimizin açılışını yakında gerçekleştireceğiz. Pazaryeri çatılarına yerleştirdiğimiz güneş panelleriyle kendi elektriğini üretmeye başladı. Bu proje sayesinde 4 milyonluk para kazanacağız. Tarsus Belediyesi resmi kurumlarla uyumlu şekilde çalışmalarına devam ediyor. Buna örnek yapımı planlanan Organize Sanayi sitesinin ÇED raporu için 300 bin tl parayı belediye meclisimizden aktardık. Çünkü 10-15 Bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Bizde buna vesile olabilirsek ne mutlu bize. Tarsus’ta 2 okul için örtü bedeli rakamını da Milli Eğitime aktardık ve Tarsus’umuza 2 okul yapımına vesile olduk. Bu rakam da 500 Bin TL. Göçmen sağlık merkezi için arsa verdik. Eski belediye binamızı Kredi Yurtlar Kurumuna ücretsiz tahsis ettik” şeklinde yaptığı ve yapacağı hizmetlerden bahsetti.

Toplantı sonunda Belediye Başkanı Şevket Can Ulaş Mahallesi çocuklarına hediyeler dağıttı.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”