Tarsus Kasaplar Odası Başkanı Vatandaşa Dana Sucuğu Diye Baş Eti Yedirmiş

Tarsus Kasapları Odası Başkanı Nail Uçak’ın ortağı olduğu şirketin vatandaşa ürettiği sucuklarda dana eti diye baş eti yedirdiği ortaya çıktı.

17 Ekim 2019 Perşembe, 12:28
G: 17.10.2019 - 12:34
Tarsus Kasaplar Odası Başkanı Vatandaşa Dana Sucuğu Diye Baş Eti Yedirmiş
-

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş ürün satan gıda teröristlerini afişe etti. Bakanlığın listesinde Mersin ve Tarsus’ta bir çok firmada yer aldı.

Bakanlığın resmi sitesinde yer alan duyuruda 5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" ve bu Kanun kapsamında hazırlanan, "Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik" gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yaptıkları belirlenen firmalar tek tek açıklandı.

Açıklanan liste de bulunan iş yerleri büyük tepki toplamış ve kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Konuyla ilgili Tarsus Kasaplar Odası Başkanı Nail Uçak,at eti olayının 2016 yılında yaşandığını ve bakanlığın analiz sonuçlarının 2019 yılında ifşa edilmesini olumsuz değerlendiren Nail Uçak’ın Bakanlığı suçlayıcı açıklama yapması akıllarda soru işaretine neden olmuştu.

Yaptığımız araştırmalarda Bakanlığın açıkladığı at eti ve baş eti kullananlar listedeki firmalar arasında bulunan bir kasabın ortağı olduğu ortaya çıktı.

Tarsus’ta fermante sucuk üretimi yapan ve sucuklarda baş eti çıkan Tarsus Kasapları Et Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin kurucu ortağı olduğu ortaya çıktı. Kasaplar Odası Başkanı Nail Uçak, “Bizler kasaplar odası olarak yetkilielrle birlikte denetimlerimiz aralıksız devam ediyor” şeklinde açıklama yapmıştı. Acaba, ortağı olduğu Tarsus Kasapları Et Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin bu şekilde mi denetlemiş. Başkan Uçak’ın açıklamalarında ısrarla baş etine değinmesi ve baş etinin kullanılmasının normal bir durum gibi lanse etmesi dikkat çekti.

Hoca Böyle Yaparsa Cemaat Ne Yapsın

Kasaplar Odası Başkanı Nail Uçak’ın ortağı olduğu şirkette üretilen sucuklarda dana eti yerine baş etinin çıkması bir skandal olarak değerlendirilirken, bir meslek odasının başındaki şahsın böyle bir işe bulaşması akıllara, “hoca böyle yaparsa cemaat ne yapsın!” deyiminin gelmesine neden oluyor.

Peki yönetmelik baş eti hakkında ne diyor?

Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği yönetmeliğinin ikinci bölümünde
-(madde 9) Dilli salam üretiminde dil, emülsifiye et ürünleri üretiminde baş eti hariç olmak üzere; sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, kıyma kavurma, jambon, köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı döner, mergez ve emülsifiye et ürünlerine sakatat katılamaz.
Yine üçüncü bölümünde Madde 18/ ç fıkrasında
- Emülsifiye et ürünlerinde baş eti kullanılmışsa, ürün etiketinde “Baş eti içerir.” ifadesi ürün adıyla aynı yüzde ve ürün adının en az 2/3’ü büyüklüğünde bulunur.
Şeklinde açıklanmış.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”