Tarsus Ticaret Borsası, Geleneksel İftar Programını Bu Yıl Gülek'te Gerçekleştirdi

Tarsus Ticaret Borsası, Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği iftar yemeğini bu yıl Gülek  Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

14 Mayıs 2019 Salı, 22:37
Tarsus Ticaret Borsası, Geleneksel İftar Programını Bu Yıl Gülek'te Gerçekleştirdi
-

Tarsus Ticaret Borsası’nın, İlçe Müftülüğü ile birlikte düzenlediği iftar programına katılan mahalle sakinleri 11 ayın sultanı Ramazan ayının maneviyatını en güzel şekilde yaşadı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar yemeğinden önce konuşan İlçe Müftüsü Ali Can, Rahmet, bereket ve fazilet ayı Ramazan ayı içerisinde, unutulanların hatırlanması, toplumun bütün katmanlarında milli birlik ve beraberliğin güçlenmesi, kardeşlik ve selamlaşma kültürünün yaygınlaşması amacıyla bu buluşmaya vesile olan Tarsus Ticaret Borsası yetkililerine ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.
Okunan ezanın ardından oruçlar açıldı. Ramazanın bereketi aynı sofralarda yüzlerce Gülekli vatandaşlar tarafından paylaşıldı.
Kaymakam Yüksel Ünal da konuşmasında, “Bizden önceki büyüklerimizin hep söyledikleri ‘Ya Rabbi bizleri yoklukla imtihan etme’ diye dua ederlerdi. Görülüyor ki yaşadığımız toplumda böyle bir sıkıntı yok. Her şey ziyadesiyle mevcut ama yine de biz bunun kıymetini fark etmiyoruz. Zikir, hatırlayıp anmak demektir. İnsan Allah’ı ya diliyle zikreder; Kur’an okumak, dua etmek, Allah Teâlâ’yı güzel isimleriyle anmak gibi; Kur’an’da sözü edilen her şeyi düşünmek gibi; yahut bedeniyle zikreder; namaz başta olmak üzere bedenle yapılması gereken bütün görevleri yapmak gibi. Her ne suretle olursa olsun Allah’ı zikretmek en değerli ibadettir. Her hayırlı şeye besmeleyle başlanır. Başımıza gelen ve karşılaştığımız her şey hamda değerdir. Bu nedenle çok şükreden olmalıyız. İşte bugün bu sofrada paylaştık ve kaynaştık. Bu güzelliğe aracı olan İlçe Müftülüğümüz ve Ticaret Borsamıza teşekkür ederim. Sizlerde bugün burada bizleri yalnız bırakmadınız. İşte bu durum şükretmeyi gerektiren çok önemli bir vakadadır. Ben bu vesileyle Ramazan ayınızı tebrik ediyor” dedi.
Borsa Başkanı Murat Kaya ise yemek sonrasında yaptığı açıklamasında, 11 ayın sultanı Ramazan ayının rahmet ayı olduğunu, bu mübarek ayda birlik ve beraberliğin, en önemlisi hoşgörünün zirveye çıktığını belirterek böylesi güzel buluşmaların kaynaşmaya vesile olduğunu ifade ederek , emeği geçen herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
İftar yemeğine, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı ve yönetimi, Borsa Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı
Tarsus Ticaret Borsası, Geleneksel İftar Programını Bu Yıl Gülek'te Gerçekleştirdi
Tarsus Ticaret Borsası, Geleneksel İftar Programını Bu Yıl Gülek'te Gerçekleştirdi

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”