Tarsus Ticaret Borsası URGE İhracat Takımı Moskova'da

Yaş meyve sebze sektörünü URGE projesi kapsamında ciddi iş bağlantıları kurmasını hedefleyen Borsa proje kapsamındaki üyelerini  bir yıl içinde farklı ülkelere ihracat yapmasına olanak sağlayacak Moskova ticari ikili görüşmelerini gerçekleştirdi.

19 Nisan 2019 Cuma, 18:15
Tarsus Ticaret Borsası URGE İhracat Takımı Moskova'da
-

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi ve Pazara Giriş (URGE) Tebliği kapsamında Tarsus Ticaret Borsasının yürüttüğü "Tarsus Tarım Ürünleri İhracatı Geliştirme Projesi"kapsamında oluşturulan İhracat Takımı Borsa üyesi olan firmalar ticari heyet (B2B) ikili görüşmeler için Rusya'nın başkenti Moskova'ya gitti.
Yıllık 1 milyar dolara ulaşan yaş sebze meyve ihracatının gerçekleştiği Moskova'da ilk gün dünyanın en büyük alım satım merkezi olan Food City 'de inceleme gezisi gerçekleştiren proje grubu, küreselleşmenin ortaya çıkardığı zorlu rekabet koşullarında rakiplerini daha yakından tanıma fırsatı buldu. Türkiye dışında ihracat yapan ülkelerin ürünlerini inceleme fırsatı da bulan proje grubu, kendi üretimlerini bu ülke üretimleri ile kıyaslama şansını da yakalamış oldu.
Küçülen dünyada rekabet koşullarında üyelerinin dünya ile boy ölçüşebilir bir konumda tutmak isteyen Tarsus Ticaret Borsası, URGE İhracat Takımını Moskova'da ki ikinci gününde, rekabette öne çıkabilmelerini sağlayacak ticari ikili ( B2B ) görüşmelerinde bulunmalarını sağladı.Moskova Türkiye Büyükelçiliği ve Moskova Ticaret ve Sanayi Odası destekleri ile Rusya'da büyük ölçekte ürün gamı bulunan Rus firmaları ile bir gün boyunca ticari ilişkiler ve anlaşmalar üzerinde görüşmeler yapan Borsa URGE İhracat Takımı gerçekleşen faaliyet ile Rusya pazarında ellerini güçlendirmeyi amaç edindi.
Moskova Türkiye Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Murat Haydar Öztürk ve Moskova Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Danışmanı Vladislav Kıselev de heyet görüşmelerine katılarak İhracat Takımımıza güç verdiler.
Borsa olarak üyelerinin yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Murat Kaya Türkiye’nin önemli gıda üretim merkezlerinden olan Tarsus’un sahip olduğu potansiyeli ihracata yansıtacağız dedi.
Başkan Murat Kaya , "Yaş sebze meyve sektörü ilçemizin ekonomik yapısında lokomotif görevi üstlenmiş durumdadır. Bizde bunun farkında olarak bu sektörde ihracat rakamımızı daha da nasıl artırabiliriz, işletmelerimize bu konuda nasıl destek olabiliriz sorusuna URGE projemiz ile nokta koyduk.Bu kapsamda devletimizin sağlamış olduğu finansman desteği ile "Tarsus Tarım Ürünleri İhracatı Geliştirme Projesi" isimli projemizi hayata geçirdik. Projede, Almanya Berlin Fruit Logistica Fuarı ilk yurt dışı faaliyetimizin ardından proje kapsamındaki üyelerimizin analizleri ile aslında hiç yabancı olmadığımız Rusya Pazarını incelemek istedik. Firmalarımız üretim ve paketleme tesisleri olarak ciddi anlamda iyi durumdalar. hangi ülke ne tür meyve sebze almak isterse en iyi şekilde bunun tedarikini sağlayabilecek konumdalar. URGE projemiz ile üyelerimizin uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmayı ve dolayısıyla da ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz " dedi.
Yaş sebze ve meyve sektöründe faaliyet gösteren URGE projesi kapsamında yer alan firmalar Moskova programının gayet olumlu geçtiğini söylediler.
Tarsus için çalışıyor, Türkiye için üretiyoruz.
Tarsus Ticaret Borsası URGE İhracat Takımı Moskova'da
Tarsus Ticaret Borsası URGE İhracat Takımı Moskova'da
Tarsus Ticaret Borsası URGE İhracat Takımı Moskova'da

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor