Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan: "Pandemi Döneminde de Esnaflarımızın Kredi Taleplerini Karşıladık"

Başkan Aslan, COVID-19 döneminde Devlet tarafından esnafa destek kredileri sağlandığını, fakat bu sürede önceden kredi kullanan esnafların taksit ödemelerinde aksama yaşandığını kaydederek, “Bu konuda merkez birliğimiz TESKOMB tarafından yapılan girişimler neticesinde esnaf ve sanatkarlara destek olunması için, Ticaret Bakanlığının da görüşü alınarak düzenleme yapılmıştır” dedi.

15 Temmuz 2020 Çarşamba, 11:50
Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan: "Pandemi Döneminde de Esnaflarımızın Kredi Taleplerini Karşıladık"
-

Gündemi değerlendiren ve yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, pandemi dolayısıyla süreç içinde birçok esnafın kepenk kapatmak zorunda olduğunu, normalleşme adımlarının atılmış olmasına rağmen, servisçiler, kahveciler veya kantinciler gibi birçok esnaf grubunun halen iş yapamadıklarına dikkati çekerek, “Bu süreçte hükümet, esnafların desteklenmesi açısından adımlar attı. COVID-19 döneminde plasmanda veya esnafa kredi verilmesi konusunda sıkıntı yaşanmadı. Bu dönemde kooperatifimize gelen ve şartları uyan tüm esnaflara talepleri olan krediler verildi” dedi.

“Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi, esnafımızın evidir. Bizlerde, esnaflarımıza bir ağabey gibi davranarak her zaman yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullanan Başkan Bektaş Aslan, “Tabi, bu kurumun yaşayabilmesi, yeni krediler kazandırabilmesi içinde, kredi kullanan esnaflarımızın borçlarını zamanında ödemeleri gerekiyor. Genel olarak ortaklarımız, ödemelerini zamanında yerine getiriyorlar. Bazen sıkıntı yaşanmıyor mu? Elbette yaşanıyor. Tabi bunlarda zaman için hallediliyor” dedi.

“GÜÇLÜ VE TECRÜBELİ EKİBİMİZLE HİZMET DE VARIZ”
Göreve geldikleri günden bu yana, ortaklarının da destekleriyle Kooperatifi, ülke genelinde 1. sınıf Kooperatif düzeyine çıkarttıklarının altını çizen Başkan Bektaş Aslan, “Bölgemizde bulunan 53 kooperatif arasında 5. sıraya yükseldik. Ülke genelinde ise bin kooperatif arasında 56. sıraya kadar getirdik. Bu başarı ortaklarımız başta olmak üzere yönetim ve denetim kurulumuz, personelimiz ve banka personeli ile yetkililerinin başarısıdır Bizler güçlü ve tecrübeli ekimizle hizmet de varız ve yükselen bir grafikle daha iyi şeyleri yapacağız” diye konuştu.

9 yıl önce göreve geldiğinde 8 milyon olan plasman tutarının, bugün itibariyle 111 milyon TL’ye çıktığını belirten Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, “Geldiğimizde borçlu durumda olan kooperatifimiz bugün kasasında parası ve gayrimenkulleri olan, gelecekte yeni girişimlerde bulunmanın hazırlıklarını yapan bir kurum durumuna geldi. Bizim yolumuz sadece ve sadece dürüstlüktür” şeklinde konuştu.

BORÇLU ESNAF İÇİN YENİ DÜZENLEME
Pandemi nedeniyle kredi taksitlerini ödemekte zorlanan esnaflar için yeni bir çalışma yapıldığını ifade eden Başkan Bektaş Aslan, “Merkez birliğimiz olan TESKOMB’un girişimleri ve Ticaret Bakanlığı’nın da görüşü alınan yeni düzenlemeye göre 13 Temmuz 2020 tarihi itibariyle uygulanacak olan çalışmayla, 30 Haziran 2020 tarihinden önce (bu tarih dahil) kredi borcu kooperatif takibine intikal eden ortakların 31 Ağustos 2020 tarihine kadar kooperatife başvurmaları ve yapılandırma talebinde bulunmaları halinde, kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına hiçbir gecikme faizi hesabı yapılmayacaktır. Borç (asıl alacak) tutarı defaten ödenmek istendiği takdirde gecikme faizi alınmadan tahsil edilecektir. Esnaflarımızın daha detaylı bilgi için Kooperatife başvurmaları gerekmektedir” dedi.

15 Temmuz hain kalkışmanın 4. yıl dönümünde tüm Şehitleri saygıyla andığını dile getiren Başkan Bektaş Aslan, “Allah, dirliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Hainleri bu ülkeden uzak tutsun. Bu vesileyle önümüzdeki günlerde idrak edeceğiz Kurban Bayramını da kutluyor, tüm halkımıza ve esnaflarımıza sağlıklı günler diliyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi