Başkan Ahmet Çetin, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile olan ilişkilerinin güçlendirilmesi konusunda önemli bir adım olan 'Made in Europe' programının, Türk ürünlerinin Avrupa pazarında daha kolay yer bulmasına olanak tanıyacağını ifade etti. Gümrük Birliği kapsamında değerlendirilecek olan Türkiye, bu sayede Avrupa menşei kriterlerine uygun hale gelecektir. Çetin, "Bu programa dahil edilme süreci, iş dünyası tarafından dikkatle izlenmektedir. Türk sanayisinin, özellikle ihracat alanında, rekabet gücünü artıracak bu gelişme, bölgedeki üreticiler için de yeni fırsatlar sunacaktır," dedi.
Ayrıca, Çetin, Çerkezköy’de faaliyet gösteren firmaların Avrupa’nın stratejik değer zincirinin bir parçası olacağını belirterek, "Bu durum, firmalarımızın daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmasına imkân tanıyacaktır. Türk ürünlerinin Avrupa menşeli kabul edilmesi, pazar girişini kolaylaştıracak ve ihracat artışını beraberinde getirecektir," ifadelerini kullandı.
Çetin, uluslararası yatırımcıların Türkiye’yi Avrupa’nın üretim ekosisteminin bir parçası olarak göreceğini ve özellikle otomotiv, savunma, enerji ve teknoloji sektörlerinde üretim kapasitesinin artacağını kaydetti. Yeni yatırımlar ve artan üretimin, bölgede istihdamı artıracağına inandığını belirten Çetin, "Bu yeni düzenlemenin, Türkiye’nin Avrupa ile olan ticari ilişkilerini güçlendireceğine ve ekonomik kalkınmaya ivme kazandıracağına inanıyoruz," dedi.
Son olarak, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerinin bu fırsatlardan en iyi şekilde yararlanabilmeleri için her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini vurguladı. Çetin, "Bu karar, bölgemizdeki üreticilerin Avrupa ile daha güçlü bağlar kurmasına, ihracatın artmasına ve ekonomik kalkınmanın hızlanmasına katkı sağlayacaktır," şeklinde konuştu.
