Tekirdağ'da bağımsız milletvekili adayı olarak öne çıkan Erdem Karaman, Romanların meclisteki sesi olmayı arzuluyor. İlkokul mezunu olan Karaman, bu seçimde bağımsız olarak adaylık başvurusunda bulunan tek Roman adayı olarak dikkat çekiyor. Seçilmesi durumunda, meclisteki ilk bağımsız Roman milletvekili olma unvanını kazanacak.
Erdem Karaman, babası Mehmet Karaman’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çocukluk arkadaşı olduğunu belirtiyor. Roman açılımının yetersiz olduğunu ifade eden Karaman, Romanların sorunlarını parti çatısı altında olmadan meclise taşımayı amaçladığını dile getiriyor. “Tekirdağ’dan bağımsız milletvekili adaylığımızı resmi olarak açıkladık. Yıllardır Romanların temsilcisi yoktu. Dertlerimiz büyük, bu adımımızın örnek teşkil etmesini umuyorum.” diyor.
Karaman, işsizlik ve uyuşturucu sorunlarına dikkat çekerek, Romanların sosyal ve ekonomik sıkıntılarının göz ardı edildiğini vurguladı. “Artık yeter, kimse bizimle ilgilenmiyor." diyerek, mahallelerinde yaşanan sorunlara da değiniyor. Kendi yaşam hikayesini paylaşan Karaman, 37 yaşında evli ve iki çocuk babası olduğunu belirtti.
Aydoğdu Mahallesi Muhtarı Hasan Kubilay, mahalle halkı olarak Karaman’ı desteklediklerini ifade ederken, müzisyenler derneği yöneticileri de bağımsız adayın arkasında olduklarını açıkladı. 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nde, mahalleli ile bir araya gelerek sıkıntıları dinleyen Karaman, bu adaylığının Romanlar için bir ilk olduğunu belirtti.
Kaynak: Mersin Haber + IHA