Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, belediye hakkında yayımlanan yanıltıcı haberlerin ciddiyetten uzak olduğunu vurguladı. Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde belediyeye ulaşan herhangi bir bilgi edinme talebinin bulunmadığı ifade edildi. Eğer böyle bir talep olsaydı, ilgili bilgi ve belgelerin kamuoyunun denetimine açık olacağı belirtildi.
Ayrıca, içinde bulunulan yıl içerisinde belediyeye ait denetim raporları ve mali tabloların yetkili kurumlar tarafından denetlendiği kaydedildi. Açıklamada, belirsiz mecralarda yer alan iddiaların kanuna uygun alımlarla ilgili yapılan isnatların dikkate alınamayacak nitelikte olduğu ifade edildi. Bu tür iddiaların sürdürülmesi durumunda, Türk Ceza Kanunu'nun 217/A maddesi gereği suç teşkil edeceği hatırlatıldı.
Tokat Belediyesi, tüm faaliyetlerini şeffaflık, hukuka uygunluk ve hesap verebilirlik ilkelerine göre sürdürdüğünü vurguladı. Açıklamanın sonunda, kurum ve Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nu hedef alan yalan ve iftira içerikli yayınlara karşı hukuki sürecin kararlılıkla takip edileceği kamuoyuna duyuruldu.