Tokat Merkez’de oluşturulan Estetik Komisyonu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden akademisyenler, ilgili meslek odalarının temsilcileri ve belediye yetkililerinden oluşacak. Başkan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, bu komisyonun Tokat’ta gerçekleştirilecek tüm üst yapı projelerinin görsel standartlarını belirleyeceğini ifade etti. Bu yeni düzenleme ile birlikte, bireylerin kendi isteğine bağlı olarak değişik cephe renkleri kullanması mümkün olmayacak. Hedef, Tokat’ın tarihi kimliğine ve ruhuna uygun bir şehir estetiği oluşturmaktır.
Başkan Yazıcıoğlu, estetik anlayışın şehir genelinde farklılık gösterebileceğini, ancak genel bir uyumun sağlanması gerektiğini vurguladı. Örneğin, Sulusokak’taki binalar ile yeni yerleşim alanlarındaki yapılar farklı görselliğe sahip olabilir; fakat doku açısından Tokat’a uygun bir bütünlük oluşturulacaktır. Bu yaklaşım, Tokat’a vizyon katacak bir adım olarak değerlendiriliyor.
Yazıcıoğlu, üretken belediyecilik anlayışıyla sadece mevcut durumu değil, geleceği de planlayacaklarını belirtti. Estetik Komisyonu, kent mobilyalarından ulaşım altyapısına kadar birçok alanda yönlendirici bir rol üstlenecek. Bu kapsamda otobüs duraklarının da yenileneceği ifade edildi. Yeni duraklar, kapalı, konforlu, ısıtma-soğutma sistemleri ve LED ekranları ile donatılmış olarak, ahşap görünümlü ve Tokat’a yakışır bir tasarımla inşa edilecektir. Tüm bu projelerin Estetik Komisyonu tarafından belirlenen çerçevede hayata geçirileceği duyuruldu. Yazıcıoğlu, Estetik Komisyonu’nun Tokat’a hayırlı olmasını diledi.