Toroslar Belediyesi'nden Diyabet Günü'ne Özel Farkındalık Etkinliği

Toroslar Belediyesi, günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri olan diyabete, düzenlediği farkındalık etkinliği ile dikkat çekti.

14 Kasım 2020 Cumartesi, 23:44
Toroslar Belediyesi'nden Diyabet Günü'ne Özel Farkındalık Etkinliği
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında "Doğru beslen, hareket et, diyabetten korun" sloganıyla gerçekleşen etkinliğe; Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi'nin psikologları, Toroslar Belediyesi Genel Jimnastik Kursunun kursiyerleri ve vatandaşlar katıldı.

"Sağlığın için hareket et", "Porsiyonları küçültüyoruz, adımları büyütüyoruz", "Diyabet ile mücadelede ben de varım" dövizlerini taşıyan katılımcılar, diyabet hastalığına dikkat çekerek farkındalık oluşturdu.

Katılımcılar, daha sonra Toroslar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan stantta kan şeker ölçümlerini de yaptırdı.


DİYABET HASTALARI ZİYARET EDİLDİ

Toroslar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi çalışanları, ilçede diyabet hastası olan vatandaşları da evlerinde ziyaret etti.

Pandemi kuralları çerçevesinde yapılan ziyarette uzman diyetisyen, psikolog ve hemşireden oluşan ekip; diyabet hastalarının kan şeker ölçümlerini yaptı, sağlıklı beslenme ve diyabetten koruma yolları hakkında da bilgilendirdi.

Yapılan ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getiren diyabet hastaları ise sağlık konusunda gösterdiği duyarlı davranışından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a ve ekibine teşekkür ettiler.


"Hemşehrilerimizi Sağlıklı Yaşam İçin Harekete Teşvik Ediyoruz"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da tüm diyabet hastalarına acil şifalar dileyerek; "Sağlık her zaman önceliğimiz. Diyabete karşı farkındalık oluşturmak ve bu mücadeleye katkıda bulunmak amacıyla bir bilinçlendirme etkinliği gerçekleştirdik. Uzman diyetisyenimiz, psikologlarımız ve hemşirelerimiz ilçemizdeki diyabet hastalarını da ziyaret ederek, bu hastalığa karşı etkilenen ailelere destek veriyorlar. Bu bilinçlendirme etkinlikleriyle amacımız, daha sağlıklı bir yaşam oluşturmak. Biz de her zaman hemşehrilerimizi sağlıklı kalabilmek adına hareketli yaşama teşvik ediyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti