Trabzon Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları azaltmaya yönelik birçok hizmet sunuyor. Bu kapsamda, Engelsiz Taksi uygulaması ile toplam 2 bin 405 sefer gerçekleştirildi. Bu hizmet, engelli bireylerin ulaşımını kolaylaştırarak, sosyal hayata katılımlarını artırmayı hedefliyor.
Ayrıca, engelli araçlarının bakım ve onarımını desteklemek amacıyla Engelli Araç Tamir Atölyesi kuruldu. Bu atölyede, 748 araç onarımdan geçirilerek, hareket kabiliyetinin artırılması sağlandı. Bunun yanı sıra, engelli bireylere 223 manuel ve 157 akülü araç yardımı yapıldı. Medikal malzeme yardımı çerçevesinde ise yürüteç, koltuk değneği ve beyaz baston gibi ihtiyaçları karşılamak üzere 52 kişiye destek sağlandı.
Eğitim ve sosyal gelişim alanında yapılan çalışmalarda ise Engelsiz Yaşam Akademisi'nde 52, Gazipaşa Özel Bireyler Okulu'nda ise 27 özel gereksinimli kursiyer eğitim aldı. Bu eğitimler, engelli bireylerin topluma daha aktif katılımını sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca, yıl boyunca sürdürülen öğle yemeği hizmeti ile engelli bireylere toplam 17 bin 658 öğün yemek ikram edildi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sosyal belediyeciliği öncelikli hedef olarak belirlediklerini ifade ederek, "Özel bireylerimizin ve dezavantajlı vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran, ihtiyaç sahiplerine doğrudan dokunan sosyal desteklerimizi 2025 yılı boyunca daha da güçlendirdik. Hiç kimseyi yalnız ve geride bırakmayan bir anlayışla çalışıyoruz. Ekonomik, sosyal ve insani tüm desteklerimizi 2026 yılında da imkanlarımız doğrultusunda artırarak sürdüreceğiz. Trabzon’umuzda dayanışma kültürünü büyütmeye devam edeceğiz" dedi.