Türk Polis Teşkilatının Heyecanla Beklediği "Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği" Cumhurbaşkanı Kararı İle Resmi Gazetede Yayınladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Talimatı Doğrultusunda 'emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme' Yönetmeliğinde Personellerden Gelen Talepler Doğrultusunda Yeni Düzenlemeler Yapıldı.

15 Mayıs 2023 Pazartesi, 09:13
Türk Polis Teşkilatının Heyecanla Beklediği "Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği" Cumhurbaşkanı Kararı İle Resmi Gazetede Yayınladı
-

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen deprem sonrasında yapılan değerlendirmeler sonucunda; Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya illerde görevli personelin burada çalıştıkları sürede şark görevi hizmetinden sayılması kararı ardından Osmaniye ve Kilis'in de 2. bölge Doğu statüsüne alınması yönünde karar çıktı. Ayrıca; deprem bölgesinde görev yapan ve deprem nedeniyle mağduriyet yaşayan emniyet teşkilatı çalışanlarının talepleri doğrultusunda 10 bin personelin tayin işlemleri gerçekleşmişti. 2023 yılında yapılacak POMEM müracaatlarında, 30 yaş olarak belirlenen ve 1/1/1994 tarihi ve sonrasında doğanlara tanınan müracaat hakkı, 1/1/1993 tarihi ve sonrasında doğanların da müracaat etmesini sağlayacak şekilde yaş sınırı genişletildi.

Türkiye, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü 9 saat arayla meydana gelen iki depremle sarsıldı. Önce saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş, Pazarcık ilçesinde büyüklüğü 7,7 olan bir deprem ardında da saat 13.24'te merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde büyüklüğü 7,6 olarak kaydedilen yeni bir deprem meydana geldi.

Depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay ve Elazığ'ın içinde olduğu 11 ili ve yaklaşık 14 milyonluk bir nüfusu etkiledi. Büyük Marmara Depreminden 23 yıl sonra Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler, 'Asrın Felaketi' olarak kayıtlara geçti.

Osmaniye ve Kilis Şark Statüsüne Alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı doğrultusunda 'Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme' yönetmeliğinde personellerden gelen talepler doğrultusunda yeni düzenlemeler yapıldı. Resmî Gazete de onaylanan yönetmelikte yer alan değişikliklerde; depremden etkilenen Kilis ve Osmaniye il ve ilçeleri 2. bölge (şark) statüsüne alındı.

İkinci şark görevine giden Emniyet Müdürü ve Emniyet Amiri rütbesinde personel hariç diğer rütbelerdeki personelin hizmet sürelerinde düzenleme yapıldı. Bu kapsamda ikinci şark görevine giden personelin hizmet süresi 6 yıl olan birimlerde 4 yıl, hizmet süresi 5 yıl olan birimlerde 3 yıl, hizmet süresi 4 yıl olan birimlerde 2 yıl, hizmet süresi 3 ve 2 yıl olan birimlerde 2 yıl görev yapması durumunda ikinci şark görevini tamamlamış olacak.
Polis Olmanın Yaş Sınırı Genişletildi

Resmî Gazetede yayınlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğine eklenen geçici madde ile, 2023 yılında yapılacak POMEM müracaatlarında, 30 yaş olarak belirlenen ve 1/1/1994 tarihi ve sonrasında doğanlara tanınan müracaat hakkı, 1/1/1993 tarihi ve sonrasında doğanların da müracaat etmesini sağlayacak şekilde yaş sınırı genişletildi.

Deprem Bölgesinde Görevli Polisler Unutulmadı

Depremin yarattığı tahribatı kaldırmak ve illeri tekrar ayağa kaldırılması noktasında devlet bütün kurumlarını seferber etti. Bu noktada Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun talimatları doğrultusunda deprem bölgesinde görev yapan ve deprem nedeniyle mağduriyet yaşayan emniyet teşkilatı çalışanlarının talepleri alınmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Başkanlığı, çalışmalarını titizlikle yürüterek personellerin ihtiyaçları ve istekleri karşılayacak şekilde sonuçlandırıldı. Deprem bölgesin görevli 10 bin Polisin tayinlerini gerçekleştirerek istekleri yerine getirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”