Türkiye’de Limon Üretiminin % 65’inin Yapıldığı Mersin Erdemli ‘de, Yılın İlk Limon Hasadı Başladı

‘Mayer’ cinsi erkenci limon ile başlanılan ilk hasadı, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve üreticiler birlikte yaptı.

17 Eylül 2022 Cumartesi, 09:26
G: 17.09.2022 - 09:28
Türkiye’de Limon Üretiminin % 65’inin Yapıldığı Mersin Erdemli ‘de, Yılın İlk Limon Hasadı Başladı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Bir tarafında bütün heybeti ile Toros dağları, diğer tarafında uçsuz limon tarlalarının olduğu ve mavi ile yeşilin buluştuğu yer, Mersin Erdemli. Türkiye’nin limon üretiminin yüzde 65'ini gerçekleştiren Erdemli ’de yılda yaklaşık 500 bin ton limon üretimi yapılıyor.

Mavi ile yeşilin buluştuğu kent, Mersin Erdemli ‘de tarım işçileri, yılın ilk limon hasadı için bahçelerin yolunu tuttu. Limon hasadının yapıldığı bahçede ilk makası, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu attı. Sezonun ilk limon hasadına katılan Başkan Tollu, en iyi limonu hasat ederken, güzel bir sezon geçirmesi temennisiyle limon işçilerine tatlı ikramında bulundu.

Üretime ve üretilene artı değer katmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Ülkede üretimin %65’ini Erdemli karşılıyor. Dolayısıyla ülke ekonomisine ve aile bütçelerine, insanlarımızın aile bütçesine çok ciddi bir katkısı söz konusu. Şu anda 500 bin tona yakın bir hasat bekleniyor inşallah Erdemlimizde. Fiyatlarda bu sene iyi inşallah daha da iyi olmasını temenni ediyoruz. Dalda şu anda limonumuz 7,8 lira civarında. İnşallah daha da artar. 2022-2023 yılı hasat sezonumuz hayırlı olsun, üreticilerimize bereketli ve bol kazanç diliyoruz. Çünkü bizim insanımız ekmeğini taştan çıkaran insanlarımız, dolayısıyla insanlarımızın kazancı bizim için gerçekten çok önemli. Çünkü insanlarımız aile bütçelerini, ailelerini geçindirdikleri gibi ülke ekonomisine de çok ciddi katkı sunuyorlar. Çünkü bizim ürettiğimiz tüm ürünler, yurt dışı pazarıyla buluşuyor. Dolayısıyla ülkemiz çok ciddi bir döviz kazanıyor. Üreticilerimize kolaylıklar diliyoruz, bereketli ve bol kazanç temenni ediyoruz” diye konuştu.

“Üreticinin Yüzü Gülüyor”

Üretici bu yıl ki limon fiyatları ve satışlarından memnun. Limon fiyatlarının bu yıl üreticiyi memnun ettiğini ifade eden narenciye üreticisi Mehmet Keskin, “ Biz ve çalışanlarımız geçimimizi narenciyeden çıkarmaktayız. On iki aylık iaşemiz komple limona bağlı. İnşallah Cenab-ı Allah yani 2022-2023 sezonunda da fiyatlar normal, dalda 7,8 lira civarında” diye konuştu.

“Aile Bütçemizi Limondan Sağlıyoruz”

Yeni sezonun başlamasıyla birlikte tarım işçileri hummalı bir çalışmaya koyuldu. Geçiminin çoğunu limondan sağladığını ifade eden tarım işçisi Fatma Karaboğa, “ Burada geçimimizi limondan sağlıyoruz. Bizlerin de bağ bahçesi var. Yeri geliyor yevmiyeciliğimizi yapıyoruz, yeri geliyor iş sahibi oluyoruz. Aile bütçemizin %80’ini felan limondan sağlıyoruz. Çocuklarımızı bu şekilde okutuyoruz, geçimimizi buradan sağlıyoruz” diye konuştu.
Öte yandan yılın ilk limon hasadı tatlı ikramı sonrası sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti