Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Suriye’deki ziyaretinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Şam’da gerçekleştirilen müzakerelerde, Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara ile ikili bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Zelenskiy, “Bugün, ekiplerimizin katılımıyla Ukrayna, Suriye ve Türkiye’nin bir araya geldiği üçlü bir görüşme de yapıldı. Bu yeni ilişkiler ve fırsatlar inşa etmemizi sağlıyor. Güvenlik alanındaki çalışmalarımızı genişletmekteyiz” şeklinde konuştu.
Zelenskiy, görüşmelerde ele alınan konular arasında güvenlik ve savunma meselelerinin yanı sıra bölgedeki gelişmelerin, İran etrafındaki olayların ve ülkeler arasındaki enerji ve altyapı işbirliğinin bulunduğunu vurguladı. Ayrıca, gıda güvenliği alanındaki çalışmaların sürdürüleceğini belirtti. Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaşa ilişkin müzakerelerin de detaylı şekilde ele alındığını ifade etti.
Ukrayna’nın, Beşar Esad rejiminin devrilmesinin ardından yeni Suriye’yi destekleyen ülkeler arasında yer aldığını hatırlatan Zelenskiy, “İstikrarı ve kalkınmayı desteklemeye kararlıyız. Halklarımızın ve ülkelerimizin güçlenmesi için daha fazla iş birliği yapmalıyız” dedi.
