Uşak'ta Yapılan İkinci Operasyonda CHP İl Başkanı Gözaltında

Uşak'ta Yapılan İkinci Operasyonda CHP İl Başkanı Gözaltında
Uşak Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında başlatılan ikinci dalga operasyonda CHP Uşak İl Başkanı Celalettin Çoban ile Uşakspor Başkanı Özhan Özgöbek de gözaltına alındı. Bu operasyonda 28 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturması çerçevesinde Uşak Belediyesi’ne yönelik "rüşvet", "irtikap" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarıyla 27 Mart’ta eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirilmişti. İlk operasyonda Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ve yardımcısı Halil Arslan, belediyenin muhasebe müdürü Hüseyin Yaman, özel kalem müdürü Hasan Doğukan Kurnaz, makam şoförü Murat Altınkaya ile diğer bazı belediye personelleri gözaltına alınmıştı. Bu süreçte, Yalım ve diğer 8 kişi tutuklanırken, 4 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamındaki yeni delillerin ışığında, 29 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılarak sabah saatlerinde ikinci dalga operasyon başlatıldı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Uşak, İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı baskınlar düzenledi. Bu operasyon sonucunda CHP Uşak İl Başkanı Celalettin Çoban ve Uşakspor Kulübü Başkanı Özhan Özgöbek’in de aralarında bulunduğu 28 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyete götürüldüğü ve il dışından gözaltına alınanların akşam saatlerinde İstanbul’a nakledileceği öğrenildi. Zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, ayrıca firarda olan 1 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin