Uzman Dr. Aynur Adıgüzel "Epilasyon Yaptırırken Dikkat"

Vücudumuzda istenmeyen tüylerden kurtulmak için en gelişmiş ve en etkili çözüm olan lazer epilasyon uygulayıcısı olan Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Uzman Doktoru Aynur Adıgüzel, lazer epilasyon yaptırırken dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

17 Şubat 2020 Pazartesi, 12:49
Uzman Dr. Aynur Adıgüzel "Epilasyon Yaptırırken Dikkat"
-

“Saçlı deri, kaş kirpik gibi en çok göze çarpan bölgedeki kılların normal ve yeterli olması kişinin psikolojik, sosyal ve seksüel durumu açısından önemlidir” diyen Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Uzm. Dr. Aynur Adıgüzel, “Bununla birlikte bir bölgede ki kıl dağılımı ve yapısının normalden fazla olması da kişinin psikolojik durumunu etkileyerek sosyal iletişimini bozabilmektedir. İstenmeyen kılların başlıca nedenleri; hirsutiz ve hipertrikoz dur. Hirsutizm bayanlarda yüz ve gövdede erişkin erkeklerdekine benzer şekilde kıllar da artış olmasıdır. Hipertrikoz ise vücudun herhangi bir alanında kıl yoğunluğunun artmasıdır. Hirsutizm ve hipertrikoz olmasa bile istenmeyen kılların uzaklaştırılması düşüncesi, güzelleşmek isteyen bayanları binlerce yıldır çeşitli arayışlara yöneltmiştir. İstenmeyen kılların uzaklaştırılması için çeşitli tedavi yöntemleri mevcuttur. Bunlar; 1-Hormonal tedaviler 2-Fiziksel yöntemler(Cımbız, agda ve tıraşlama gibi) 3- (iğneli epilasyon) 4- Lazer epilasyondur.” dedi.
Günümüzde kalıcı kıl kaybı oluşturma başarısı nedeniyle lazer epilasyonun daha çok tercih edildiğini belirten Aynur Adıgüzel, “İlk kez 1996 yılında FDA onayı ile lazer sistemleri epilasyon amaçlı kullanılmaya başlanmıştır.Lazer epilasyon uygulamasından önce detaylı bilgilerin alınması ve kişilerin bilgilendirilmesi önemlidir. Aktif deri enfeksiyonu yakın zamanda güneşlenmeye bronzlaşma olan kişilere lazer epilasyon uygulaması deri rengi normale dönene kadar ertelenmelidir. Hormonal bozukluğu olanlar ve minoksidil kullananlarda lazer epilasyonun başarısının düşük olacağı bilinmektedir. Lazer epilasyonunda kalıcı kıl kaybı oluşması kıl rengi, deri rengi, uygulama bölgesi ve kişisel özelliklere bağlıdır.Genellikle aşırı kıllanmada belirgin olarak kıl azalması 1-3 ay aralıklarla yapılan 5-7 lazer epilasyon seansından sonra elde edilir. Lazer epilasyondan sonra kıl sayısında azalma, kıllar da incelme, kıl renginde açılma ve kıl büyüme hızında yavaşlama olmaktadır” sözlerini kullandı.
“Lazer epilasyonda sıklıkla Alexandrite lazer, Diode lazer ve Nd:YAG lazer gibi lazer sistemleri kullanılmaktadır” diyen Adıgüzel, “Değişik sistemler kullanılmasına karşın uygulama protokolleri çoğunda benzerlik göstermektedir. Uygulama bölgesinde kıllar kısaltılmalı ve deri yüzeyinde, krem, makyaj ve bitkisel yağlar varsa temizlenmelidir. Kıl köklerinin aynı yaşta olası için lazer epilasyon uygulamasından en az 3 hafta önce ağda ve cımbızlama gibi kılları köklerinden ayıran bir uygulamanın yapılmamış olması gerekir.Lazer Epilasyon uygulaması sonrasında ciltte kızarıklık ve yanma hissi gelişebilmektedir. Lazer epilasyondan hemen sonra buz uygulamak kızarıklığı azaltmaktadır. Uygulama sonrası 1 hafta süre ile direkt güneş ışığından kaçınılmalı ve yüksek faktörlü güneş koruyucuları kullanılmalıdır. Hasarlanan kıl kökünde uygulamadan sonra 10-15 gün içerisinde dökülme olur. Lazer epilasyon doktor kontrolünde yapılması gereken bir uygulamadır. Uzman olmayan kişilerce yapılan uygulamalar sonrasından yanık, kalıcı iz ve lekeler gelişebilir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”