Venezuela, peş peşe gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki depremlerle sarsılmaya devam ediyor. Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 24 Haziran'da yaşanan bu felakette can kaybının 4 bin 490'a yükseldiğini bildirdi. Bu durum, ülkede büyük bir yıkıma yol açtı ve felaketin etkileri gün geçtikçe daha da belirgin hale geliyor.
Depremler sırasında 16 bin 740 kişinin yaralandığı, arama-kurtarma ekiplerinin yürütmüş olduğu çalışmalar sonucunda ise toplam 6 bin 462 kişinin kurtarıldığı belirtiliyor. Bu süreçte, yerel ve uluslararası ekiplerin çabaları sonucu birçok insan hayata döndürüldü. Ancak, depremlerin yarattığı yıkımın boyutları oldukça ciddi ve bu durum, ülkenin geleceği için endişe verici bir tablo oluşturuyor.
Ayrıca, depremler sonrasında 17 bin 907 kişi evsiz kaldı. Evsiz kalan vatandaşlar için konut dağıtımına gelecek hafta başlanması planlanıyor. Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez’in, ilk etapta 200 konutu depremzedelere tahsis etmesi bekleniyor. Bu adım, mağdur olan ailelerin barınma sorununu bir nebze olsun hafifletmeyi hedefliyor.